Till startsidan
Vårdgivarwebben / Nyhetsarkiv / Tillsammans minskar vi suicid

Tillsammans minskar vi suicid

Den 10 september är det den internationella suicidpreventiva dagen. Inför dagen samverkar flera regioner för att berätta om suicidprevention och den hjälp som finns att få. Alla organisationer välkomnas att vara med och sprida information.

De sju regionerna i Sjukvårdsregion Mellansverige arbetar tillsammans med en kampanj för att sprida information om suicidprevention och om den hjälp som finns att få. Regionerna är Dalarna, Gävleborg, Sörmland, Värmland, Västmanland, Uppsala och Örebro.

Kampanjen avslutas med den nationella digitala konferensen Livsavgörande samverkan (folkhalsomyndigheten.se).

Regionerna som samverkar i kampanjen har tagit fram informationsbladet Tillsammans minskar vi suicid (Word) Word, 118 kB. som du kan använda i din kommunikation. Sist i bladet finns länkar till broschyren Råd för psykisk hälsa och till webbplatsen 1177.se där det finns bra information om psykisk hälsa, suicid och suicidtankar. Sprid gärna de länkarna på olika sätt.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?