Till startsidan
Vårdgivarwebben / Nyhetsarkiv / Anpassningar av rekommendationer efter vaccination mot covid-19

Anpassningar av rekommendationer efter vaccination mot covid-19

Fredagen den 16 april meddelande Folkhälsomyndigheten att man gjort vissa anpassningar av rekommendationer för de som vaccinerats. Bland annat meddelade myndigheten att vaccinerade kan träffa personer från flera hushåll, också inomhus.

Det gäller också i Värmland, men med stor försiktighet och förutsatt att man inte har symtom och om man träffas hemma och i en mindre skara.

Den som ger sig ut i samhället som vaccinerad och exempelvis handlar eller åker kollektivt måste fortsätta att följa rekommendationerna och hålla avstånd.

Vaccination ger ett bra skydd mot svår sjukdom men ger inget 100-procentigt skydd. Det finns ändå en risk att bli sjuk och att smitta andra.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?