Till startsidan
Start / Samverkan, avtal och vårdval / Folkhälsa / Livsvillkor och levnadsvanor / Psykisk hälsa / Regionalt utvecklingsarbete Stigma / Evenemang med Regionalt utvecklingsarbete Stigma / Inspirationskonferens i Karlstad: Så kan skolor arbeta för minskat stigma och ökad jämställdhet

Vad kan skolan göra för att förändra normer om manlighet, öka jämställdheten och få killar att prata om hur de mår? Välkommen till en inspirationskonferens om normer, stigma och jämställdhet.

Inspirationsdagen är inställd på grund av få anmälda.

Fler kvinnor än män söker vård för psykisk ohälsa, men fler män än kvinnor tar sitt liv. Fler killar än tjejer struntar i att plugga vidare efter gymnasiet. I nästan nio av tio misshandelsfall är det killar och män som slår och 20 procent av alla svenska män dricker så mycket alkohol att det kan riskera deras liv.

Vad beror detta på, vad kan vi göra åt det? Vad kan vi göra för att unga killar ska prata mer om hur de mår? Och vad är en riktig man?

Testa samtalslådan och få inspiration

I Region Värmland finns jämställdhetssatsningen ”En riktig man” och utvecklingsarbetet ”Regionalt utvecklingsarbete Stigma”. Nu samarbetar vi i en gemensam konferens.

Under konferensen vill vi väcka intresse för användning av samtalslådan och andra verktyg som ”En riktig man” tagit fram. Några verksamheter runt om i Värmland har använt materialet och berättar om hur det fungerat. Vi utlovar också inspiration genom föreläsningar och du får delta i dialog om skolornas arbete för ökad jämställdhet och jämlikhet.

26 januari 2023, klockan 9–12

Scandic Winn, Karlstad.

Målgrupp

Evenemanget är till för chefer och andra personer med nyckelroller i Värmlands högstadie- och gymnasieskolor.

Information om jämställdhetssatsningen En riktig man

Marianne Nilsson, jämtälldhetsstrateg i Region Värmland.

Marianne berättar om bakgrunden till En riktig man och om vad som har gjorts i satsningen.

Praktiska exempel från jämställdhetsarbete med unga

Therese Dalin och Andreas Holm, arbetskonsulenter hos AMI Ungdom i Arvika.

Projektet Arbetskraft 2.0 hos AMI Ungdom har använt material från En riktig man och berättar om det.

Inspirationsföreläsning

Mauri Liebendorfer, verksamhetsledare, Under Kevlaret.

Mauri Liebendorfer berättar vad Under Kevlaret lärt sig av att lyssna på tusentals killar.

Information om processtöd

Du får information om vilket processtöd din skola kan få om ni vill vara med och utveckla samtalslådan för elever.

Avslutande dialog i grupper

Hur jobbar din skola med jämställdhet i dag, behöver du fler verktyg?

Kostnad

Ingen deltagaravgift tas ut. Men om du uteblir utan att avanmäla tas en avgift på 400 kronor ut.

Vi bjuder på förmiddagsfika och lunch.

Det går inte längre att anmäla sig till denna dag.

Region Värmland

En riktig man (enriktigman.se)

Regionalt utvecklingsarbete Stigma (regionvarmland.se/stigma)

Sophia Alm