Till startsidan

Konferensen Suicidprevention i Värmland – alla kan bidra

Välkommen till en konferens om suicidprevention!

De senaste fem åren tog sammanlagt närmare tvåhundra personer i Värmland sitt liv. Självmord är den yttersta konsekvensen av en människas lidande och leder också till lidande för efterlevande.

För att minska antalet självmord krävs samverkan. Därför finns Värmlands regionala samverkansgrupp för suicidprevention. I gruppen finns representanter för länets alla kommuner, landstinget och flera andra organisationer.

Gruppen bjuder nu in till konferens för att öka kunskapen om suicid och suicidprevention, för att sprida information om vad vi behöver göra i Värmland och för att ge deltagare möjlighet att knyta nya viktiga kontakter.

Bland föreläsarna finns personer som har egen erfarenhet av psykisk ohälsa och självmordsförsök men också personer som på olika sätt arbetar för att förebygga självmord. Flera av dem är mycket anlitade och omtyckta föreläsare.

Tid

Torsdagen den 12 april 2018, klockan 9–16.30

Plats

Karlstad CCC, Tage Erlandergatan 8 A–F, Karlstad
Mer om Karlstad CCC

Inbjudna

Konferensen vänder sig till dig som behöver mer kunskap om självmord och om hur man kan förhindra självmord, till exempel:

  • Dig som i ditt arbete eller i ditt engagemang i en förening kommer i kontakt med personer med självmordstankar.
  • Dig som vill veta mer för att kunna vara ett stöd för en medmänniska.
  • Dig som på annat sätt kommer i kontakt med självmordsproblematik eller av annan orsak vill veta mer.

Program

Dagen börjar med fika och incheckning. Programmet börjar klockan 9 och är uppdelat i tre delar. Första delen ger en bild av området suicid och suicidforskning. Vi får bland annat veta mer om fakta, myter och forskning.

Runt lunch pratar vi om riskgrupperna äldre män, yngre kvinnor, hbtq-personer och ensamkommande barn. Då kan du välja två av fyra valbara seminarier.

Senare under eftermiddagen pratar vi om vad vi alla kan göra för att förhindra självmord och vad vi kan göra tillsammans.

Vi hoppas att alla tar tillfället i akt att samtala med varandra och knyta nya kontakter. Samverkan ska hjälpa oss att minska antalet självmord i Värmland.
Se hela programmet med alla föreläsare

Deltagaravgift

Alla deltagare betalar en avgift på 500 kronor (inklusive moms) per person. För den kostnaden får du föreläsningar, fika under incheckningen, förmiddagsfrukt, lunch och eftermiddagsfika.

Deltagaravgiften återbetalas inte. Om du får föhinder - övelåt gärna platsen till någon annan.

Anmälan

Anmälningstiden har gått ut och det går inte längre att anmäla sig till konferensen. Du som anmält dig men inte kan komma – hör av dig till mona.bjorn@regionvarmland.se, så kan någon på vår kölista få din plats.

Konferensapp

Du kan ladda ner en app i din mobiltelefon för att ha hela konferensprogrammet nära till hands och för att delta i röstning och ställa frågor under dagen. Mer information får du närmare konferensen – om du anmält dig.

Arrangör

Arrangör för konferensen är Värmlands regionala samverkansgrupp för suicidprevention.
Mer om Värmlands regionala samverkansgrupp

Hashtagg

När du publicerar text eller foton om konferensen – tagga gärna med #suicidpreventionivärmland.

Utställning

Organisationer som verkar för att minska risk för psykisk ohälsa och självmord är välkomna att presentera sitt arbete i en utställning i samband med konferensen. Om din organisation vill delta kan du kontakta bengt.stenstrom@liv.se.

Upplysningar

bengt.stenstrom@liv.se eller anna.ekstrom@liv.se

Affisch om konferensen

Pdf, 547 kB.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Kontakta Region Värmland

För dig som är patient

Hitta på webbplatsen

Region Värmlands webbplats