Konferens i Karlstad 8 september 2022: Suicidprevention i Värmland – att förebygga psykisk ohälsa, skadligt bruk och självmord

Personer med riskbruk eller missbruk är en av riskgrupperna för självmord. Årets konferens om suicidprevention har därför skadligt bruk som tema. Du får inspiration och kunskap för att arbeta vidare för att minska risken att personer i Värmland tar sitt liv.

Den tecknade illustrationen visar olika yrkesgrupper men också privatpersoner i olika åldrar. I bilden finns taggen suicidpreventionivärmland.

Alla behövs i arbetet med att förebygga psykisk ohälsa, missbruk och självmord. När du använder sociala medier för att berätta om suicidprevention – tagga gärna med #suicidpreventionivärmland.

Du kan inte längre anmäla dig till konferensen.

En fjärdedel av dem som tar sitt liv i Värmland dör av förgiftning. Det gäller säkra självmord. För dödsfall där man inte med säkerhet kunnat fastställa självmord är siffran ännu högre. Bland de personer som 2020 fick vård efter självmordsförsök var 73 procent förgiftningsfall.

Flera av dessa fall kan antas vara personer med skadligt bruk. Dessutom är det flera av dem som tar sitt liv på annat sätt som har skadligt bruk.

Metoder och arbetssätt för att förebygga skadligt bruk, psykisk ohälsa och självmord påminner ofta om varandra. Att arbeta förebyggande för det ena blir också förebyggande för det andra. Därför har årets konferens rubriken Att förebygga psykisk ohälsa, skadligt bruk och självmord.

Tid

Torsdag 8 september klockan 9–15, med incheckning och fika från klockan 8.

Konferensen genomförs två dagar innan suicidpreventiva dagen.

Plats

Fysisk konferens: Konferensen genomförs på Karlstad CCC, Tage Erlandergatan 8 i Karlstad.

Digital konferens (webbinarium): Konferensen direktsänds via länk.

Du väljer om du vill vara med på plats eller delta via länk.

Målgrupp

Konferensen vänder sig till dig som på något sätt arbetar för att förebygga psykisk ohälsa, skadligt bruk eller suicid. Du kan vara medarbetare inom Region Värmland, kommuner, myndigheter, företag eller idéburen organisation. Även du som är privatperson och vill ha mer kunskap inom området suicidprevention är välkommen.

Program

Här finns programmet för konferensen.

Kostnad

Deltagare fysisk konferens: 800 kronor exklusive moms.
Deltagare digital konferens: 200 kronor exklusive moms.

Anmälan

Anmälningstiden har gått ut.

Avbokning

Om du måste avboka ska du göra det senast 12 augusti. Du avbokar via en länk i bokningsbekräftelsen eller genom att mejla till asa.henriksen@regionvarmland.se.

Arrangör

Arrangör för konferensen är Regionala nätverket för suicidprevention i Värmland.

Mer information

Program för konferensen

Övrig information om konferensen

Kontakt

Karen O´quin
Regional samordnare för suicidprevention i Värmland
karen.oquin@regionvarmland.se
010-831 82 36


Sidan uppdaterad