Till startsidan

Broschyren Könsidentitet och könsdysfori – utredning och könsbekräftande vård inom hälso- och sjukvård

För att ge information om könsidentitet, könsdysfori, könsbekräftande vård och utforskande av ens identitet har Region Värmland tagit fram broschyren Könsidentitet och könsdysfori.

Broschyren är till för personer som funderar på sin könsidentitet och för personernas närstående. Den ger också viktig information till personal som möter dessa funderingar och som kan hjälpa till att guida och ge könsbekräftande bemötande.

Här kan du läsa broschyren (pdf) Pdf, 10 MB..

Beställa broschyren

Här kan du beställa broschyren (formulär i Forms).

Egen version av broschyren

För dig som finns i en annan region finns originalfiler för eget tryck med egen logga och regionspecifik information.

Kontakta Ingrid Kihlsten för att få tillgång till filerna. Se Kontaktinformation nedan.

Utbildning om könsdysfori

Om din verksamhet vill ha utbildning om könsdysfori, kontakta ingrid.kihlsten@regionvarmland.se

Stöd i frågor kring sin könsidentitet

Den som vill ha stöd i frågor kring sin könsidentitet kan vända sig till samordnare transvård på mottagningen för sexuell hälsa.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?