Till startsidan
Start / Samverkan, avtal och vårdval / Folkhälsa / Livsvillkor och levnadsvanor / Sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter, SRHR

Wermland Pride 2022

Region Värmland deltar i Värmland Pride i Karlstad 3 september 2022. Representanter för Region Värmland finns med i Prideparken. Alla är välkomna att gå med i Prideparaden efter banderollen En region för alla.

Bilden visar en regnbågsflagga med texten En region för alla.

Efter två år utan fysisk Pridefestival i Värmland arrangeras nu åter Wermland Pride i Karlstad. Region Värmland deltar för att visa att vi är en region för alla och att hbtq-frågor är viktiga för oss.

Museiparken klockan 10–17

Arrangör för festivalen är den ideella organisationen Wermland Pride. I Museiparken i Karlstad samlas flera organisationer med olika aktiviteter. Från scenen erbjuds bland annat musik och föreläsningar.

Region Värmland har två tält i Museiparken. Ett tält bemannas av enheten Hållbar utveckling som har fokus på hbtq-diplomering och suicidprevention. Det andra tältet är ungdomsmottagningarnas som har fokus på sin verksamhet.

Kom gärna och prata med medarbetarna i tälten och delta i en tävling där du kan vinna fina Pridepriser.

Prideparad klockan 15

Prideparaden startar i Museiparken, med samling från klockan 15. Vi beräknas vara tillbaka i parken 16:30.

Du som är regionanställd går i paraden som privatperson och på din fritid, för att visa vad du tycker och vill stå för. Naturligtvis är alla anra också välkomna att gå med bakom banderollen ”En region för alla”.

Flaggor, tröjor och ljud

Vill du ha en flagga att vifta med i paraden? Du kan hämta en i Museiparken.

Du som är regionanställd och vill gå med i paraden kan låna en t-shirt med texten En region för alla. Du hämtar den i Regionens hus i Karlstad 29 augusti–2 september. Prata med personalen i receptionen. De tröjor som finns kvar på fredag eftermiddag delas ut i ett av tälten under lördagen. Det är först till kvarn som gäller. Om du inte vill använda tröjan igen kan du lämna tillbaka den i tältet där du hämtade den.

Glöm inte att ta med något att låta med i paraden – trummor, maracas, visselpipor eller nåt annat roligt.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Kontakta Region Värmland

För dig som är patient

Hitta på webbplatsen

Region Värmlands webbplats