Till startsidan
Start / Samverkan, avtal och vårdval / Psykisk hälsa / Skadligt bruk och beroendevård / Beroendekonferens 25 oktober 2022, dokumentation

Beroendekonferens 25 oktober 2022, dokumentation

Här finns samlad dokumentation från den konferens som ordnades på Karlstad CCC den 25 oktober och som hade fokus på samsjuklighetsutredningens förslag kring skadligt bruk: ”Från delar till helhet – en beroendevård som hänger ihop genom samverkan”. Hur jobbar Värmland för att möta de intentioner och behov som samsjuklighetsutredningen beskriver?

Vad tycker du om utvecklingsarbetet inom beroendevården i Värmland?

Vi vill gärna veta! Ge oss dina idéer, synpunkter, åsikter och förslag kring Värmlands utvecklingsarbete om beroendevård. Var med och påverka för målgruppen som lider av skadligt bruk, beroende och samsjuklighet!

Tyck till om Värmlands arbete med beroendevård

Konferensprogram med föreläsarnas powerpoint-presentationer

• Sprututbytesmottagningen berättar om sin verksamhet. Anna Hanssons och Carina Nords presentation (PPT) Powerpoint, 2 MB.
  • Ylva Larsson, Hjärnkollambassadör, föreläste om sin resa i livet utifrån egen erfarenhet av skadligt bruk, beroende och samsjuklighet.
  • Hjärnkollsambassadör David Kroon, föreläste om sina egna erfarenheter av bland annat ADHD, missbruk, depression och suicid.
  • E-hälsa och att hjälpa och behandla på distans. Maja Deckner, utvecklingsledare Region Värmland berättar vad som är på gång i Region Mellansverige. Maja Deckners presentation (PPT) Powerpoint, 766 kB.
  • Panelsamtal med Madelene Johanzon, Pär Johansson och Anders Printz. Hur får vi ihop alla delarna? Vilka utmaningar står vi inför och vad är våra styrkor i Värmland?

Vikten av integrerad beroendemottagningar

Filmen beskriver en av Värmlands visioner i arbetet med samsjuklighet och beroendevård. Filmen visas i Vimeo.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?