Till startsidan
Vårdgivarwebben / Nyhetsarkiv / Aktivt arbete för förbättrade attityder till psykisk ohälsa

Aktivt arbete för förbättrade attityder till psykisk ohälsa

I tisdags arrangerade (H)järnkoll initiativet #5min5maj för att bryta tabun om psykisk ohälsa genom att uppmuntra alla att prata 5 minuter om psykisk ohälsa i hela landet.

Initiativet #5min5maj är en av nätverket NSPH:s, Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa, insatser för att förbättra attityder till människor som lever med psykisk ohälsa. 

Som ett led i att öka allmänhetens kunskaper om psykisk ohälsa hade Hammarö kommun en psykiatridag fredag 8 maj. Bland föreläsarna fanns Joanna Halvardsson med rubriken ”Jag är inte dum i huvudet, jag har asbergers syndrom”. Kampanjledarna Mona Noreklint och Lotta Langeryd föreläste om ”Återhämtningen – vandringen tillbaka efter psykos”.

Om NSPH

Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa, NSPH, är ett nätverk av patient-, brukar- och anhörigorganisationer inom det psykiatriska området. NSPH driver bland annat kampanjen (H)järnkoll där målet är att öka öppenheten och kunskapen om psykisk ohälsa. 300 attitydambassadörer sprider kunskaper om deras erfarenheter av olika psykiska sjukdomar.

Föreningen (H)järnkoll i Värmland (NSPHiV) bildades i januari i år där åtta föreningar är medlemmar.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?