Trauma och masskadehändelse

Här finns information om Region Värmlands organisering av arbetet med trauma och masskadehändelser.

Enligt beslut i hälso- och sjukvårdsledningen våren 2023 inrättades, som en del av hälso- och sjukvårdens arbete med civilt försvar, en styrgrupp för trauma och masskadehändelser i januari 2024. Syftet är en effektiv beredning och planering för trauma och masskadehändelser samt att säkerställa utbildning och övningsverksamhet inom området.

Organisation

Styrgrupp trauma och masskadehändelser är ett utskott under hälso- och sjukvårdsledningen. Styrgruppen består av berörda verksamhetschefer från både öppen- och slutenvård.

Under styrgruppen finns tre arbetsgrupper:

  • Trauma
  • Utbildning och övning
  • Masskadehändelse i kris och krig
Organisationsskiss med en ruta överst med texten: Styrgrupp trauma och masskadehändelser. Rutan under står det traumakoordinator, sammanhållande för arbetsgrupperna. Under delas det i tre rutor för arbetsgrupperna: Trauma, Utbildning och övning och masskadehändelse i kris och krig. Förstora bilden

Traumakoordinator och ordföranden i respektive arbetsgrupp deltar även i styrgruppen och ansvarar för ärenderemisser mellan dessa. Ordförande för styrgruppen föredrar aktuella ärenden till hälso- och sjukvårdsledningen.

Regional masskadeplan

Regional masskadeplan är en bilaga till den regionala katastrofmedicinska beredskapsplanen och syftar till att beskriva strategin för att hantera en masskadehändelse i Värmlands län.

Regional masskadeplan (riktlinje i Vida, intranät)

Ordförande styrgrupp trauma och masskadehändelser

Petra Lundgren (intranät)

Traumakoordinator

Helene Löveström (intranät)

Ordförande arbetsgrupp trauma

Fredrik Helliksson (intranät)

Ordförande arbetsgrupp utbildning och övning

Martin Kempka (intranät)

Ordförande arbetsgrupp masskadehändelse

Rune Solhaug (intranät)

Sidan uppdaterad