Enkelbiljett

Om du reser sällan är det smidigast att köpa en enkelbiljett.

Bild på Värmland indelad i zoner utefter våra biljetter

Enkelbiljettzoner ​

Våra enkelbiljettzoner är markerade med siffror på biljettkartan. Priset för din enkelbiljett baseras på hur många zoner du reser mellan, din ålder och eventuell rabatt. ​

Enkelbiljettzonen är oftast baserad på en kommun. Vilken zon din hållplats finns i kan du läsa om här. ​

Enklaste sättet att få reda på vad enkelbiljetten kostar för just din resa är att använda reseplaneraren på startsidan. Fyll i aktuell sträcka och klicka på Priser så får du prisuppgift på flera biljettyper som passar.

Våra enkelbiljetter

Enkelbiljett för tätorts- och stadstrafik

För dig som reser i vår tätortstrafik i Arvika, Karlstad/Hammarö, Kristinehamn, Säffle eller Torsby finns enkelbiljetter med särskilda priser. Biljetten gäller både på regionbussar och tätorts- och stadsbussar inom tätortszonen. Läs mer om tätortsbiljett

Enkelbiljett för regiontrafiken

Enkelbiljett för regiontrafiken gäller på våra bussar och tåg och även för övergång till tätorts- och stadstrafik. Giltighetstiden beräknas på hur många zoner du reser genom, samma gäller för priset på biljetten (som också baseras på din ålder och eventuell rabatt).

Närresa

Enkelbiljett för en resa på 10 km eller kortare längs en och samma linje och tur. Den kostar som en tätortsbiljett och kan enbart köpas ombord på bussen eller tåget. Närresan syns tyvärr inte i vår reseplanerare och kan inte köpas i vår mobilapp.

Duo/Familj

Gruppbiljetten Duo/Familj gäller för max fem personer varav högst 2 personer över 20 år. Medföljande barn under 7 år räknas in i de fem personer som biljetten gäller för. Läs mer om Duo/Familj.

Förköpsbiljett

Enkelbiljett som gäller för en enkelresa som görs inom fem dagar från inköpsdatum. Du köper den på ett försäljningsställe eller i biljettautomat.

Mobilbiljett

I vår mobilapp kan du köpa våra enkelbiljetter för resa med våra bussar och tåg. Läs mer om köp av enkelbiljett i vår app.

Giltighetstid 

En enkelbiljett som du köpt på bussen eller tåget gäller i 60 minuter i startzonen, sedan 45 minuter per extra zon.

Tätortsbiljett och närresebiljett gäller i 60 minuter.

Förköpsbiljetter gäller för en enkelresa inom fem dagar från köpdatum. Hela resan måste slutföras samma dag. 

Sidan uppdaterad