Kvinna sitter på tåg och ser ut genom fönstret.

Möt vår trogna resenär – hej, Susanne!

Susanne Fagerström är en trogen resenär hos Värmlandstrafik och har rest med såväl lokal- som regionaltrafik under flera års tid.
Nu pendlar hon flera dagar i veckan till jobbet i Karlstad från boendet i Munkfors, något hon verkligen tycker om.

För Susanne Fagerströms del kliver hon på bussen några hundra meter från sitt hem, och via ett byte på busstationen i Karlstad går hon av bussen precis utanför arbetsplatsens entré.

– Jag tycker att det är väldigt skönt att åka buss. Det är bara att kliva på och sätta sig, sedan behöver jag inte tänka eller vara uppmärksam på vad som händer. Jag åker med och kommer fram till jobbet, det är ett smidigt sätt att resa, säger Susanne.
Bussresan tar en timme att åka, men att ta bilen är inte bara dyrare i form av parkering, drivmedel och slitage – det tar också lika lång tid.

– Att leta parkering och behöva köra i rusningstrafiken gör att det tar lika lång tid som att åka buss. Varför ska jag då inte ta ett billigare alternativ där jag inte behöver tänka på att köra själv.

Vad gör du när du åker buss?

Det är lite olika! Ibland sover jag och ibland sitter jag bara och filosoferar och tittar ut genom fönstret. För mig är bussresan avslappningstid, då är det skönt att inte göra något speciellt.

Vad är det bästa med att åka kollektivt?

– Jag kan göra precis vad jag vill på vägen till jobbet och jag slipper all stress kopplat till bilen på morgonen och eftermiddagarna. Efter en tuff dag på jobbet är det skönt att bara sätta sig och slappna av innan man kommer hem.

Provåk med oss

Just nu pågår en kampanj där vi erbjuder dig som bilist chansen att ansöka om att få provåka helt gratis med alla våra bussar och tåg i 14 dagar.

Ansök här!

Sidan uppdaterad