Anropsstyrd trafik

Anropsstyrd trafik är kollektivtrafik som du behöver boka i förväg. Tiderna för den anropsstyrda trafiken finns i tidtabellerna markerade med ett A.

Olika regler gäller för regiontrafik och tätortstrafik, läs och ta reda på hur du går tillväga nedan.

Anropsstyrd regiontrafik

Boka resan

Du bokar din resa senast tre timmar före avgång. Smidigast bokar du digitalt genom att trycka på knappen Boka i anslutning till vald avgång i vår reseplanerare i Värmlandstrafiks app eller på startsidan.

Du kan också ringa vår beställningscentral och boka på telefon 0771-32 32 00.

Bokning, både digitalt och via telefon, görs under våra öppetider, se våra öppetider här.

Betalning

Du betalar med bankkort till föraren eller köper en enkelbiljett för resan i vår mobilapp. Våra perioder på Värmlandskortet för vuxen, skolungdom och ungdom gäller. Berätta i samband med din bokning hur du tänkt betala för resan.

Börjar resan med buss eller tåg och avslutas med anropsstyrd trafik? Då köper du även där biljett för hela resan, inklusive den anropsstyrda delen. Betala inget till föraren av det anropsstyrda fordonet utan visa bara upp din biljett för övergång. Tänk på att du ändå måste boka den anropsstyrda delen av resan i förväg.

Barnvagn

Alla anropsstyrda fordon har inte plats för en barnvagn. Fråga vår operatör när du beställer din resa, om det går att ta med barnvagn.

Bilbarnstol

I våra fordon finns framåtvänd bilbarnstol eller bälteskudde. Ska du resa med mindre barn, som behöver åka bakåtvänt, måste du själv ta med din bilbarnstol.

Husdjur

Anropsstyrd trafik är en del av den ordinarie linjetrafiken. Eftersom vi tillåter pälsbärande husdjur ombord på våra övriga fordon, så gör vi det även i de här fordonen. Tala om när du bokar resan och du tänker ha husdjur med dig.

Inga cyklar

Vi har inte plats för cyklar i den anropsstyrda trafiken.

Inga gruppresor

Du kan inte beställa gruppresor inom den anropsstyrda trafiken.

Inga skolladdningar

Grundskole- eller gymnasieladdningar och praktikpass gäller inte på anropsstyrd trafik.

Anropsstyrd tätortstrafik i Arvika, Hammarö, Kristinehamn, Säffle och Torsby

Boka resan

Du bokar din resa senast en timme före avgång. Smidigast bokar du digitalt genom att trycka på knappen Boka i anslutning till vald avgång i vår reseplanerare i Värmlandstrafiks app eller på startsidan.

Du kan också ringa vår beställningscentral och boka på telefon 0771-32 32 00.

Bokning, både digitalt och via telefon, görs under våra öppetider, se våra öppetider här.

Betalning

Eftersom vi inte har biljettmaskiner i de fordon som kör anropsstyrd trafik så gäller särskilda regler:

  • Du betalar din resa med bankkort. Du kan också köpa enkelbiljett för resan i vår mobilapp.
  • Samma biljettpris som vid ordinarie tätortstrafik.
  • Period på Värmlandskortet för vuxen, skolungdom och ungdom gäller, men du måste ha med aktiveringskvittot så att föraren ser att kortet är laddat och perioden är aktiv.
  • Du kan inte betala med reskassa, men berätta när du beställer resan att du har ett Värmlandskort med reskassa, så dras reskasserabatten om du visar upp aktiveringskvittot.
  • Du kan inte använda grundskole- eller gymnasieladdning på ditt Värmlandskort.

Sidan uppdaterad