Till startsidan

Måla modell i akvarell

Kursen är full. Plats på reservlista finns. För att hamna på reservlista, sök genom "Ansök här" som finns längre ner på sidan.

Några personer sitter på klippor vid vattnet och målar i solen. 

Om kursen

Akvarellmåleriet passar utmärkt för att återge modellen i rörelse och fånga formen med hjälp av ljus och skugga.

Genom längre studier och korta, spontana övningar kommer vi att upptäcka akvarellens olika möjligheter för att uttrycka oss personligt med både lätthet och tyngd. Vi kommer att arbeta dels med förenkling i snabba skisser av modellen, dels i längre arbeten där vi fördjupar oss med hjälp av kontrasterna i färg och valör.

Vi kommer att uppleva penselns snabba beslutsamhet på olika slags papper med mycket eller lite vatten. Måla kontrollerat eller finna glädjen i det tillfälliga och okontrollerbara.

Målarateljén kommer att vara ramen för våra övningar i små och stora format.

Under veckan kommer konsthistoriska referenser och färgövningar att ingå.

Det krävs inga förkunskaper för den här kursen men även den som jobbat i akvarell tidigare kommer kunna utveckla sitt arbete. Kursledaren ger individuell handledning under kursens gång samtidigt som vi lär oss tillsammans av varandra.


Ansök här

Kursledare

Porträttbild på kursledaren Geir Yttervik.

Jag som håller i kursen heter Geir Yttervik och arbetar figurativt i olja och akvarell, ofta i stort format. Bilderna är berättande men utan att berätta hela historien. Jag har haft ett flertal utställningar i Norge och Sverige. Mina tavlor är inköpta till privata och kommunala samlingar samt till Nationalmuseet i Oslo. Jag undervisar i måleri, färglära och teckning på Einar Granums Kunstfagskole i Oslo och har även lång erfarenhet av undervisning på högskolor och konstkurser.

Kurstider och kostnader

  • Kursen börjar den 3 juli klockan 9.30 och slutar den 7 juli klockan 15.00.
  • Femdagarskurs utan boende 1795 kronor.
    Det inkluderar fem luncher och fika, en middag samt serviceavgift. Här i ligger även kostnad för modell.
  • Femdagarskurs med boende 3925 kronor.
    Det inkluderar logi, fem stycken frukost, lunch, middag och fika samt serviceavgift. Här i ligger även kostnad för modell.
  • Materialkostnader kan tillkomma.