Till startsidan

Molkoms folkhögskola har två typer av utbildningar. Här kan du läsa klart grundskolan eller gymnasiet på någon av våra allmänna kurser eller studera en särskild kurs, där du fördjupar dig proffessionellt.

Folkhögskolan strävar efter att ha mindre och sammanhållna studiegrupper. Ofta studerar du ämnesövergripande i projektform med både praktiska och teoretiska inslag. Har du ett specialintresse som du vill vidareutveckla inom friskvård eller media, kan du välja någon av skolans profillinjer inom film, skådespel, animation och hälsa.

För dig som har någon form av neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF) finns Allmän kurs Estet -NPF (i Karlstad) och Animation och Skapande NPF (i Molkom).

Om du saknar grundskole- eller gymnasieutbildning kan du istället välja Allmän kurs som är folkhögskolans alternativ till Komvux. Det går att läsa kursen både i Molkom, Karlstad och Flipstad. För dig som har svenska som andraspråk finns det också flera specialinriktningar. Du kan även kombinera allmän kurs med skådespeleri.

Om du vill testa hur det är att läsa på universitetet kan vi erbjuda Collegeåret, som är förberedande inför högre studier.

Våra utbildningar
Våra utbildningar Vill du studera vidare eller utveckla ett intresse?
Ansökan
Ansökan Bästa sättet att söka till våra kurser är via vår webbtjänst