Region Värmland logga

45 ungdomar sommarjobbar inom kulturen i år. Inriktningarna är dans, filmanimation, träslöjd, klassisk musik och skrivande fantasy.

Årets sommarjobbare inom kulturen

Webbsidan är under uppbyggnad

Om dansföreställning och vernissage.....

Årets sommarjobbare inom dans leds av koreografen Carl Olof Berg samt koreografassistenten Tove Klang. I fokus för arbetet ingår att delta i tillblivelsen av ett nytt dansverk på temat Hesa Fredrik. Föreställningen kommer att framföras runt Fredsgudinnan på Stora Torget i Karlstad vid sju tillfällen. Dansteknik, processarbete och idéutveckling blandas med konstvandring, verbal reflektion och publikmöte under de fyra veckorna.

Ungdomarna som deltar i skrivande fantasy har delats in i olika grupper där de skapar världar som deras berättelser ska utspela sig. Allt från miljö till statsskick, religioner och magisystem skapas för att sedan befolkas av karaktärer, fantasimonster och en spännande intrig! Resultatet publiceras så småningom i en novellsamling.

Klassisk musik

Deltagarna i filmanimation skapar en egen animerad kortfilm på 25-30 sekunder med valfritt tema i 2D, 3D eller 2,5D. De kommer att arbeta igenom hela processen, från concept art, storyboarding, animatic och animering. Målet är att varje deltagare ska ha en färdig film att visa upp vid slutet av sommarjobbet. Under hela projektet får de handledning och tillgång till nödvändiga verktyg och resurser för att lära sig och skapa sin animation.

Träslöjdarna började med att tälja skedar i al. De har provat på olika täljgrepp och skissat på idéer till de produkter som ska fram till utställningen på Värmlands Museum. Nu är vi igång; täljer och karvar inför utställningen.

Sidan uppdaterad