Till startsidan
Start / Administration / Översättningsappen Care to Translate

Översättningsappen Care to Translate

Appen Care to Translate är ett komplement till språktolk i vården när enklare fraser behöver översättas, till exempel vid röntgenundersökningar, i receptioner eller i tandvården.

Appen har en mängd fraser på olika språk, organiserade i spellistor för olika verksamheter. Valda fraser spelas upp i tal på språket som valts. Fraserna är uppbyggda antingen så att patienten svarar med ja, nej, nickar eller skakar på huvudet, håller upp antal fingrar eller så instruerar den patienten att göra något, till exempel ”andas djupt”, ”gapa”. För att använda appen behövs en telefon. Verksamheter som har ipad mini kan använda dessa.

Region Värmland har avtal om översättningsverktyget appen Care to Translate. Regionen använder betalversionen av appen. Privata vårdgivare, som har avtal med regionen, kan också använda appen.

I appen finns också alla våra tolkleverantörer samlade, så att du smidigt kan boka tolk direkt ifrån appen om det skulle behövas. Läs mer om tolkförmedling.

Hur gör din verksamhet för att använda appen?

Verksamhetschef utser 1–2 superusers (huvudadministratörer) för sin eller sina verksamheter. Superusers kan till exempel vara verksamhetsutvecklare, chefssekreterare, vårdadministratör, klinikadministratör, driftledare, samordnare.

Superuser får introduktionsutbildning

Kontakta Micaela Fristedt via micaela.fristedt@regionvarmland.se för att boka en timmes introduktionsutbildning via Teams. Vid introduktionen får superuser inloggningsuppgifter till verksamhetens konto med särskilt anpassade spellistor.

Superuser administrerar verksamhetens spellistor och utbildar övriga användare i verksamheten.

Verksamheten tillhandahåller telefoner

Det är varje verksamhets ansvar att tillhandahålla i första hand telefoner, eller vid behov, läsplattor av typen Ipad mini. (Det är just nu långa leveranstider på Ipad).

Det går bra att använda privata telefoner om verksamheten tillåter.

Ladda ner appen

Appen är gratis att ladda ner och det finns ingen begränsning av antal användare för verksamhetens konto.

Appen finns att ladda ner via Google Play och App Store.

Det finns också en gratisversion Care to Translate som inte kräver inloggning och med färre spellistor, som är lämplig för patienter.

Direktlänk till att ladda ner appen

Appen Care to Translate i Google Play eller App Store.

Du kan också ladda ner den genom att skanna QR-koden:

Observera att appen finns i regionens appkatalog, men ett fel gör att inte alla kan logga in i appen därifrån. Ladda istället ner appen via direktlänken.

Kontakt

Leverantören tar gärna emot feedback och förslag på fraser via info@caretotranslate.com.

Kontakt projektledare för breddinförandet i Region Värmland: micaela.fristedt@regionvarmland.se.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Kontakta Region Värmland

För dig som är patient

Hitta på webbplatsen

Region Värmlands webbplats