Till startsidan
Till startsidan
Vårdgivarwebben / Nyhetsarkiv / Tre nya personcentrerade och sammanhållna vårdförlopp godkända för införande

Tre nya personcentrerade och sammanhållna vårdförlopp godkända för införande

Vårdförloppen för jättecellsarterit, matallergi samt obstruktiv sömnapné hos vuxna är nu godkända på nationell nivå.

Styrgruppen för kunskapsstyrning hälso- och sjukvård (SKS) har fattat beslut om att godkänna personcentrerat och sammanhållet vårdförlopp för:

Det innebär att regionen nu kan fatta beslut om införande i vård och omsorg. Syftet med vårdförloppen är att bidra till en mer jämlik och effektiv hälso- och sjukvård av hög kvalitet i hela landet. Vårdförloppen finns tillgängliga i regionernas gemensamma system för kunskapsstöd - Nationellt kliniskt kunskapsstöd (NKK)

Berörda programområden

Berörda lokala programområde är:

Sakkunnig
Gunnar Nylén
gunnar.nylen@regionvarmland.se

Ansvarig utvecklingsledare
Cecilia Grankvist
ceclila.grankvist@regionvarmland.se


Sakkunnig
Taivo Kipper
taivo.kipper@regionvarmland.se

Ansvarig utvecklingsledare
Annika Kjellman
annika.kjellman@regionvarmland.se

Hantering av godkända nationella kunskapsstöd inkl. vårdförlopp

Efter remissomgång och behandlade remissvar godkänns kunskapsstöden på nationell nivå. Region Värmlands kunskapsstyrningsorganisation tar emot de godkända kunskapsstöden och genomför en kartläggning av nuläge och önskat läge, och förbereder därigenom för implementeringen.

Våra lokala programområden (LPO), sakkunnig och utvecklingsledare, leder arbetet med införandet av kunskapsstödet tillsammans med en utsedd lokal arbetsgrupp (LAG). Tillsammans med LAG ansvarar LPO för att arbetet förankras hos berörda verksamhetschefer.

Verksamhetschef bär ansvaret för att kunskapsstöd införs. Det primära stödet utgörs av respektive LPO tillsammans med LAG.

Vid behov av vägledning eller stöd med ärendeberedning av förslag till beslut i till exempel prioriterings- och resursfrågor kan LPO vända sig till kunskapsstyrningsrådet. Kunskapsstyrningsrådet både vägleder vid behov och är stödjande i beredning av kunskapsstyrningsärenden som hanteras och beslutas av hälso- och sjukvårdsledningen.

Införandet av de nationellt godkända kunskapsstöden inklusive vårdförlopp är en förutsättning för att vi ska nå målet en god och jämlik hälso- och sjukvård i hela Sverige.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Kontakta Region Värmland

För dig som är patient

Region Värmlands webbplats