Till startsidan
Start /Nyhetsarkiv /Algot designade Värmlandstrafiks drömbälte
Algot Eriksson framför en gul Värmlandstrafiksbuss där en stor klisterdekal med hans vinnarbussbälte finns uppsatt.

Algot Eriksson kammade hem vinsten i Värmlandstrafiks och Nobinas tävling Styla ditt drömbälte. Vinnarbältet och fyra andra bälten finns nu uppsatta på fem av Värmlandstrafiks regionbussar som kommer att rulla runt om i Värmland.

Algot designade Värmlandstrafiks drömbälte

När Värmlandstrafik idag presenterade vinnaren av tävlingen Styla ditt drömbälte var det Algot Eriksson som kammade hem första priset.

Allt för få använder bälte i Värmlandstrafiks regionbusstrafik och många anger att de inte uppmärksammat att denna viktiga livräddare finns. Det vill Värmlandstrafik ändra på.

Under året har Värmlandstrafik, tillsammans med Nobina, därför arrangerat en lite ovanlig designtävling. Värmlänningarna fick uppmaningen att styla sina egna drömbälten, vilket resulterade i 25 unika tävlingsbidrag.

Bland dessa 25 bidragen var det alltså Algots bälte som vann med motiveringen:

Med sin lekfulla design har Algot skapat ett riktigt drömbälte! De återbrukade gula virkade underläggen matchar träffsäkert våra gula bussar och ihop med de rosa godisbilarna utgörs en sällan skådad mix. Det här är ett bussbälte som gör oss lite extra glada, därför är det en given vinnare i tävlingen Styla ditt drömbälte!

Finalister i tävlingen var även Ulla-Britt Huldén, Ann Hagman och Hanna Ryhr Magnusson. Ett hederspris gick till barnen på Annebergs förskola.

Rullande vernissage

Vinnardrömbältet samt de fyra bältena skapade av finalisterna och Annebergs förskola finns nu att se på fem av Värmlandstrafiks regionbussar, vilka kommer att rulla runt om i länet under våren. En mobil vernissage på temat säkerhet helt enkelt.

Tack alla kreativa konstnärer för att ni deltog!

Mer om tävlingen

Fler bilder och bidrag

På Värmlandstrafiks Facebooksida hittar du fler bilder på bidragen i tävlingen.


Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?