
Proaktivt och hälsofrämjande
Nära vård handlar om att byta fokus från sjukdom och behandling till hälsofrämjande och förebyggande insatser. En framgångsfaktor är att använda ny teknik för att utveckla arbetssätten i hälso-och sjukvården. Personalen medverkar också i utvecklingen av e-tjänster, har digital kompetens och börjar arbeta på nya sätt.
Digital fixare för Hammarös äldre
Hammarös digitala fixare är en del av en statlig satsning på god vård och omsorg under 2022, och också en insats för att minska digitalt utanförskap hos äldre i Hammarö kommun.
Steg för hållbar hälsa
Steg för hållbar hälsa är ett program som ger stöd för att förändra ohälsosamma vanor där fokus ligger på beteendeförändring.
Tematräffar visar utbud och minskar avstånd
Sista fredagen i varje månad bjuder socialförvaltningen i Hammarö kommun med ”vänner” in till olika tematräffar i foajén på Folkets hus på Skoghall.
Tematräffar för de som ska bli äldre på Hammarö
Mobil akutläkare i Arvika kommun
Ingunn Granum är mobil akutläkare vid Sjukhuset Arvika. Hennes arbetssätt är ett gott exempel på hur Nära vård fungerar i praktiken. Varje dag möter hon nya patienter, ofta i deras eget hem.
Digital bildbehandling för att minska fysiska besök
Region Värmland samarbetar med Hammarö, Karlstad och Sunne kommuner för att med hjälp av digital bildhantering minska patienters fysiska besök på vårdcentral samt sår- och hudmottagning.
Digital bildhantering minskar fysiska besök
Digital läkemedelsrobot vägleder patienter till rätt medicinering
Hur kan en robot hjälpa hemsjukvårdspatienter att ta rätt medicin, i rätt dos vid rätt tidpunkt? I Arvika kommun finns digitala läkemedelsautomater i kommunal hemsjukvård - ett gott exempel på nära vård.