Start / Ingesund / Välkommen till Ingesunds folkhögskola

Välkommen till Ingesunds folkhögskola

Är du redo för yrkeslivet och vill profilera dig eller förbereda dig för högre musikstudier, kan du välja någon av våra specialutbildningar. Hantverk eller Musiklinjen med olika inriktningar är några av de utbildningar vi erbjuder.

Vi har också Allmän kurs för dig som behöver behörighet för fortsatta studier, eller förbättra dina kunskaper från grundskola eller gymnasium. Du som är utlandsfödd kan välja att läsa Allmän kurs-Svenska som andraspråk.

På Ingesund finns internatbostäder med ett 80-tal rum. Skolan ligger i en vacker miljö med närhet till Glafsfjordens stränder och nära till Arvika Centrum.

Folkhögskolan är en skolform för vuxna

Varje folkhögskola bestämmer självständigt över sitt kursutbud och sin profil och är inte bunden till centralt fastställda läroplaner. Folkhögskolan utgår från de studerandes behov, förkunskaper och erfarenheter.

Något som utmärker folkhögskolan är samtalet och ditt eget aktiva deltagande i gruppen. Folkhögskolan strävar efter att ha mindre och sammanhållna studiegrupper. Ofta studerar man ämnesövergripande i projektform med både praktiska och teoretiska inslag. Hos oss har du möjlighet att bo på vårt internat under studietiden.

Här kan du läsa mer om vad det innebär att studera på folkhögskola.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?