Start / Frisktandvård / Patienter berättar om frisktandvård

Helene bet av tanden – fick hjälp utan extra kostnad

Förskolläraren Helene Wahlberg, 49 år, skaffade frisktandvård 2002. En rotfyllning och avbiten tand senare har hon inte haft anledning att ångra sig.


I Helens ungdomsår lagade hon flera av sina tänder. Då med amalgam som fyllningsmaterial.
– Det var med tanke på det jag blev uppmuntrad till att skaffa frisktandvård. Min tandläkare sa att det kunde bli problem längre fram och att avtalet kunde vara en trygghet för mig, och precis så har det varit, säger Helene, som är patient på Folktandvården Haga i Karlstad.

Vet på förhand vad det kostar

För sedan 2002 har Helene tvingats knappa in telefonnumret till kliniken flera gånger, även mellan hennes inplanerade besök.
– Helt plötsligt fick jag rotfylla en tand och fick en stifttand. Och för något år sen var olyckan framme igen. Den gången bet jag av en tand. Men oavsett vad som hänt har alla kostnader ingått i det jag betalar för regelbundet för. Och jag har bara behövt ringa kliniken och sedan fått bra och snabb hjälp, säger Helene och fortsätter:
– Jag vill knappt tänka på vad jag hade behövt betala annars och därför har det heller aldrig varit några tvivel om att förlänga mitt frisktandvårdsavtal, även om jag kanske betalar något mer nu än 2002.

Och vad Helene betalar? Det har hon knappt koll på själv.
– Kan det vara 300 kronor i månaden kanske? Och då vet jag att jag får hjälp, även om olyckan är framme. Det är mycket värt. 

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Kontakta ossFölj oss i sociala medier