Start / Frisktandvård / Patienter berättar om frisktandvård

”Perfekt sätt att fördela kostnaderna”

Ett frisktandvårdsavtal är treårigt, sen får du ta ställning till om du vill fortsätta. En som har förlängt sitt avtal många gånger är Monika Birath, 65 år: – Jag har haft avtal i 15 år och har aldrig funderat på att hoppa av.

Vi får fatt på Monika just innan hon är på väg till nästa arbetspass på Barnkliniken på Centralsjukhuset i Karlstad. Trots att hon bor på gränsen till Örebro län nära Karlskoga har hon blivit kvar både i yrket – och som tandvårdspatient i Värmland:
– Det är enkelt för mig när jag jobbar här. Och eftersom mitt frisktandvårdsavtal gäller i hela Sverige har det inte heller varit några tveksamheter att förlänga, det gäller ju även om jag skulle byta till Folktandvården i Karlskoga, säger Monika.

"Kostar som dagstidningen"

Monika betalar sitt avtal med autogiro.
– Det är ypperligt! Även om jag skulle ha en tillfällig inkomstsvacka så fixar jag den betalningen när det sprids ut per månad. Det kostar nog inte mer än prenumerationen på dagstidningen, funderar Monika.

Under årens lopp har behandlingarna hos folktandvården varit av olika omfattning.
– Ibland har mina tänder klarat sig jättebra. Men så, helt plötsligt, har det hänt att en plomb lossnat. Då har det varit väldigt tryggt att ha frisktandvård. Även om behandlingen i sig kan känns lite jobbig har jag i alla fall skonat plånboken. 

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Kontakta ossFölj oss i sociala medier