Start / Kyrkerud / Ansökan / Studiemedel CSN

Studiemedel CSN

Här kan du läsa mer om studiemedel, hur du ansöker och vad vi gör kring ditt studiemedel.

Foto: CSN, dator och mobil med frukt bredvid

Studiemedel

Alla kurser som är minst tre veckor långa är studiemedelsberättigade. Hur många veckor du har rätt till studiemedel beror på vilken utbildningsnivå du väljer att studera på.

Mer information om CSN (csn.se).

Skolan skickar automatiskt dina personuppgifter och uppgifter om dina studier till CSN. När du söker studiemedel använder du tjänsten ”Ansök om studiemedel” som finns på Mina sidor på CSN:s webbplats. Efter antagningen till skolan sker löpande rapporteringar till CSN.

Hur du söker studiemedel


  • Gör en ansökan om bidrag/ lån hos CSN för kommande studier så fort du fått ditt antagningsbesked från skolan, för att undvika långa handläggningstider längre fram.
    Observera: för studier på Allmän kurs är det viktigt att du och din blivande mentor innan CSN-ansökan kommit överens om på vilken studienivå du ska läsa (Grundskolenivå eller Gymnasienivå) så att du söker CSN på rätt nivå. Konstkurserna bedrivs alltid på gymnasienivå.
  • Logga in på “Mina sidor” på csn.se genom ditt BankID, fyll i uppgifterna, signera och skicka in.
  • När din CSN-ansökan är klar så är det bara att invänta studieförsäkran som kommer in på CSNs Mina sidor. Om du får besked på Mina sidor att ansökan inte godkänts på grund av att det behövs kompletteringar eller om något annat är oklart – ring CSN och fråga. Vid tidigare avbrutna studier brukar man studera på Kyrkerud några veckor och sedan, med hjälp av oss, skicka in ett nytt intyg till CSN.
  • När studieförsäkran inkommer är det bara att intyga att du ska påbörja studierna, samt signera med BankID.
  • Första skoldagen på hösten/ våren rapporterar Kyrkeruds administratörer in alla deltagare som är på plats vid skolstart och först då kan CSN betala ut pengarna (med ett par dagars fördröjning). Skolan kan alltså inte intyga att du påbörjat dina studier innan terminen startat och du är på plats.
  • Vid varje terminsslut rapporterar skolans administratörer in till CSN om deltagarna har godkänt studieresultat för att möjliggöra vidare bidrag/ lån från CSN. Deltagaren ska då inte ha för mycket frånvaro och kunnat följa undervisningen under terminen. Det rapporteras inte in någonting till CSN som inte redan kommunicerats mellan deltagare och mentor.


Vid frågor kontakta CSNs servicetelefon (09.00-15.00): 0771-276 000

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?