Start / Kyrkerud / Om skolan

Om skolan

Välkommen till konstskolan i Värmland. Här finns det möjligheter att utvecklas inom en mängd olika konstformer. Här kan du arbeta med måleri, textil, keramik, konstgrafiska tekniker, foto och skulptur.

Person bär på färgglada tyger

Studera konst på folkhögskola

Kyrkeruds utbildningar har en tydlig tonvikt på konst och kreativitet. En konstfolkhögskola, med närhet till både Oslo och Göteborg, som erbjuder dig upp till tre år av gedigen konstnärlig grundutbildning i inspirerande och välutrustade verkstäder och ateljéer. Här får du lära dig mängder av olika hantverkstekniker, blir orienterad i samtida och historiska konstuttryck, utvecklar ditt eget formspråk och allt du behöver för att, om du vill, gå vidare med estetisk utbildning på högskolenivå. All undervisning leds av skolans många konstlärare liksom gästlärare som kommer från hela Norden och som alla själva är aktiva konstnärer.

Här får du som studerar en chans att verkligen blomma ut och hitta lugn i själen. En stor bidragande del till det är det geografiska läget som för många kan ses som en utmaning men som vi på skolan ser som en tillgång. Den vackra om givningen och lugnet ger möjlighet till att koncentrera sig op sitt skapande ochlärande.

Kursdeltagare och lärare fikar ute i solen

"Till Kyrkerud söker sig människor av alla slag. Gemensamt för dem är att de söker en mötesplats där de kan ge uttryck åt verkliga känslor, iakttagelser och tankar i ord, bild och form."

Citat: Kerstin Högstrand, (1943 – 2019) konstnär och konstnärlig ledare vid Kyrkeruds folkhögskola åren 1987-92.

Den konstnärliga profilen genomsyrar alla skolans utbildningar. Skolan med sitt internat är belägen vid sjön Västra Silen, tre kilometer utanför värmländska Årjäng. Kyrkeruds folkhögskola har även en filial i Säffle.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Till toppen