Start / Ingesund / Våra utbildningar / Musiklinjen / Musiklinjen College

Musiklinjen College

Musiklinjen College är en unik studiegång som förbereder dig inför färdighetsproven till högre musikstudier. Utbildningen riktar sig till dig som behärskar ditt instrument väl och har goda kunskaper inom musiken.

Utbildningsort: Ingesund, Arvika

Kurstyp: Särskild kurs

Längd: 1 år

Studietakt: 100 procent

Start: Augusti

Sista ansökningsdag: 15 april

Internat: Ja

Antagning: Färdighetsproven sker via videofilm. Se respektive provbeskrivningar (länkar) nedan.

Musiklinjen College och Musikhögskolan Ingesund

Musiklinjen College fokuserar på instrumental färdighet, ensemble- och orkesterspel. 

Större delen av undervisningen sker på Musikhögskolan Ingesund med dess lärare. Många samarbeten sker med Musikhögskolan Ingesunds studenter.

En delvis individuellt anpassad musikteoretisk baskurs är obligatorisk i utbildningen liksom körsång och spel i små och stora ensembler.

Kursens utformning gör det möjligt att förbereda sig för vidare musikstudier på högre nivå. För dig som fullföljt Musiklinjen College och har grundläggande behörighet, reserveras en studieplats på Musikhögskolans fristående kurs Musik 60 hp. Det finns möjlighet för dig att läsa andra fristående kurser på Musikhögskolan Ingesund.

Utbildningens kurssida på Karlstads universitets webbplats

Utbildningens innehåll

  • Huvud- och biinstrument
  • Ensemble/orkester
  • Kör
  • Musikhistoria
  • Musikteori
  • Gemensamma instrumentallektioner
  • Tillval

Ansökan och antagning

Du ansöker till kursen via Schoolsoft.

Varje år antas 20 deltagare. Intresset för Musiklinjen College är mycket stort. Antalet platser är begränsat och därför sker en bedömning av alla sökande. Den grundas på färdighetsprov som anordnas inför varje läsår. Sökande som antas ska delta i de ensembler och orkestrar som utbildningen fordrar inklusive konserter och övriga framträdanden.

Våra färdighetsprov

Färdighetsproven till Musiklinjen College sker på samma sätt som till Musik 60 hp och genomförs vid samma tillfälle. Du kan söka Musik 60 hp samtidigt som du söker Musiklinjen College, du gör bara ett färdighetsprov.

Provbeskrivningar

Via Karlstads universitet kan du läsa beskrivningar på de färdighetsprov som krävs när du söker till Musiklinjen College. 

Musikteoriprov

Musikprovet till Musiklinjen College har en diagnostisk funktion, det innebär att den sökandes provresultat grundar sig till hur musikteorigrupperna ska delas in när utbildningen börjar. Dessa prov kommer att ske under sommaren. De som har fått besked om godkänt till Musiklinjen College kommer att bli kontaktad om detta.

Intyg

Kursintyg utfärdas till kursdeltagare som fullgjort Musiklinjen college.


Ansök här

prPperpepeper

Kontaktinformation

Kursansvarig Per-Owe Solvelius
Telefon: 073-270 28 51
E-post: per-owe.solvelius@kau.se

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?