Till startsidan
Start /Biljetter /Våra biljetter /Rabatter och kampanjer

Rabatter och kampanjer

Här hittar du alla våra rabatter och kampanjer! Vi har student-, skolungdom- och seniorrabatt på hela Värmlandstrafiks biljettsortiment. Dessutom har vi seniorrabatt och barnvagnsrabatt om du reser under lågtrafiktid klockan 10-14. Välkommen ombord!

Far och dotter som väntar på bussen

Studentsymbolen Värmlandstrafik

Du som är student och har studentlegitimation från Mecenat, WeStudents eller Stuk.co med studentresesymbol har rätt till studentrabatt. Rabatten gäller för alla enkelbiljetter och periodbiljetter och såväl i tätort som i regiontrafik.

Studentrabatt gäller om du studerar på universitet, högskola eller annan studiemedelsberättigad vuxenutbildning. Villkoret är att du studerar minst 50 procent och att studietakten är minst 10 sammanhängande veckor under en termin.

SFI och andra utbildningar som inte är studiemedelsberättigade ger inte rätt till studentrabatt.

Studentlegitimationen med Svensk kollektivtrafiks studentresesymbol och giltigt ID med foto ska visas upp varje gång du reser. (Se ovan hur studentresesymbolen ut.) Gå in på mecenat.se, westudents.se eller studentkortet.se för att läsa hur du får din legitimation.

Studentrabatten går inte att kombinera med skolungdomsrabatt.

Du som köper periodbiljett med studentrabatt; tänk på att om studentlegitimationens giltighet upphör under periodbiljettens giltighetstid så får du inte resa klart på perioden.

Du som reser med barn i barnvagn får rabatt kl 10 – 14 på enkelbiljett köpt med reskassa ombord på bussen eller tåget. Gäller både i tätort och ute på länet. Priset baseras på ressträcka och är detsamma oavsett hur gammal du som reser med barnvagnen är.

Erbjudandet gäller i mån av plats ombord.

Du som är 65 år eller äldre har rätt till seniorrabatt. Rabatten gäller för alla enkelbiljetter och periodbiljetter och såväl i tätort som i regiontrafik. Rabatten gäller även för dig med Försäkringskassans förmånsintyg. Ålder och förmånsintyg ska kunna styrkas med legitimation.

Extra seniorrabatt kl 10 – 14

Seniorer får dessutom en extra rabatt kl 10 – 14 på enkelbiljetter köpta ombord på bussen eller tåget när biljetten betalas med reskassa. Den extra rabatten gäller i tätorts- och stadstrafik och i regiontrafik.

Du som är under 20 år har rätt till skolungdomsrabatt. Rabatten gäller för alla enkelbiljetter och periodbiljetter och såväl i tätort som i regiontrafik. Ålder ska kunna styrkas med legitimation.

Som skolungdom kan du köpa också terminsbiljett, med terminsbiljetten kan du resa obegränsat med oss under en hel termin.

Läs mer om terminsbiljetten här.

Biljetten Duo/Familj är en enkelbiljett som passar dig som reser tillsammans med andra och vill ha tillsammansrabatt. Med den blir det billigare att resa redan när ni bara är två vuxna som reser tillsammans.

Åk upp till fem personer (max två personer över 20 år) på samma biljett. Medföljande barn under 7 år räknas in i de max fem personer som ingår i biljetten.

Här kan du läsa mer om biljetten.

Priser

Här väljer du resenärskategori i vår app

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?