Till startsidan
Start /Nyhetsarkiv /Så tar du dig till tågen på Karlstad C från 1 juli
Skissbild över järnvägsspår, tåg och mittperrong på den kommande resecentrum i Karlstad. I bakgrunden syns även Trädgårdslänken som är en blivande gångbro över spåren.

Skissbild över järnvägsspåren, mittperrongen och Trädgårdslänken på Karlstads kommande resecentrum.

Så tar du dig till tågen på Karlstad C från 1 juli

Den 1 juli börjar Trafikverket att arbeta med nya delar av spårområdet vid centralstationen i Karlstad. I samband med det kommer alla tåg att börja gå från den nybyggda mittperrongen.

För att komma till mittperrongens nya spår 4a och 4b följer du skyltarna via en tillfällig inhägnad gångväg. Du går den sista biten över spåren till mittperrongen genom en gångtunnel byggd av containrar. Staketen finns där för att du ska kunna ta dig fram säkert genom byggområdet och gångvägen är tillgänglighetsanpassad.

Ersättningsbussar, servicetrafik, hämta/lämna-parkering samt lånecyklar finns som tidigare till höger om dig när du går ut ur stationshuset.

På kartan nedan ser du hur den tillfälliga gångvägen till tågperrongen ser ut och du ser även den rekommenderade gångvägen till Karlstad busstation.

Karta med gångvägar och symboler som visar hur du tar dig fram på Karlstad centralstation.

På kartan ser du hur den tillfälliga gångvägen till tågperrongen ser ut och du ser även den rekommenderade gångvägen till Karlstad busstation.

Om Karlstads resecentrum

Karlstads resecentrum blir ett nav för allt resande i Karlstad, både för stadstrafiken och regiontrafiken. Här kommer all busstrafik att kopplas ihop med tågtrafiken och resecentrum blir en attraktiv del av staden, där centrum knyts ihop med Stadsträdgården, Viken och Inre hamn.

Hamngatan kommer att få mer karaktären av en stadsgata och nya gång- och cykelvägar och på Vikensidan får Karlstads resecentrum ytterligare en framsida.

Läs mer om Karlstads nya resecentrum här (karlstad.se)

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?