Snart stänger vi ner appen Karlstadsbuss
Den 14 december går Värmlandstrafik från två appar till en och stänger ner appen Karlstadsbuss. Den 31 oktober är sista dagen för biljettköp i appen.
Har du ännu inte bytt till appen Värmlandstrafik kommer du att upptäcka att all stadstrafik i Karlstad redan finns i appen, att det finns betydligt fler biljettyper att välja mellan och att du kan följa din buss på karta här.
Karlstadsbuss + Värmlandstrafik= Värmlandstrafik
Karlstadsbuss trafik smälte samman med Värmlandstrafik 2019 och för snart två år sedan smälte även varumärkena samman. Trots förändringen valde vi att ha kvar appen Karlstadsbuss ett tag till – vi vet ju att många av er gillar att resa med den. Men allt har sin tid och appen som bygger på gammal teknik fungerar allt sämre. Därför släpper vi nu taget, hej då och tack för allt!
Välkommen över till appen Värmlandstrafik!
Viktiga datum att komma ihåg
31 oktober
Sista dagen att köpa biljetter i appen Karlstadsbuss.
14 december
Appen Karlstadsbuss stängs helt.
Under perioden 1 november till 14 december kan du inte köpa biljetter i appen, men planera din resa och resa med biljetter som du redan köpt.
Mer om nedstängningen av appen Karlstadsbuss
Varför tas appen Karlstadsbuss bort?
Varumärket Karlstadsbuss smälte samman med Värmlandstrafik för snart två år sedan och det är nu dags att gå från två appar till en, vi släcker därför ner appen i samband med att avtalet med appleverantören går ut. Att ha två aktiva reseappar, Värmlandstrafik och Karlstadsbuss, är kostsamt och vi behöver prioritera appen Värmlandstrafik parallellt med att vi vill satsa på utvecklingen av en ny app. Appen Karlstadsbuss bygger på gammal teknik och kräver en hel del underhåll som i sin tur kostar pengar.
Var köper jag min biljett nu?
I appen Värmlandstrafik finns ett större utbud av enkelbiljetter och periodbiljetter än i appen Karlstadsbuss. Du kan betala med kort, Swish, faktura och Företagskonto.
Vill du köpa en enkelbiljett för Hammarö-Karlstad tätort (den som finns i appen Karlstadsbuss) gör du det enkelt genom att i menyn klicka på Köp biljett och därefter välja Enkelbiljett. Där väljer du den tätort du vill resa i samt vilken resenärstyp du är (Vuxen, skolungdom, Student, Senior, Duo/Familj). Appen minns sedan ditt val till nästa gång du ska köpa en biljett.
I appen Värmlandstrafik kan du även köpa en biljett för en specifik resesträcka i Värmland genom att köpa biljetten i samband med att du sökt resan.
När du köper biljetter i förväg
Du kan köpa biljett i förväg i appen Värmlandstrafik, både via Köp biljett och via reseplaneraren. Vid biljettköpet väljer du om du vill aktivera biljetten direkt eller senare.
Om du vill köpa flera biljetter samtidigt, men inte aktivera alla på en gång, måste du göra ett köp för varje biljett. Annars aktiveras alla biljetter samtidigt.
Jag har biljetter i appen Karlstadsbuss som jag inte hinner resa upp. Kan jag få pengar tillbaka för dessa?
Om du inte hunnit använda dina biljetter innan den 14 december då appen stängs kan vi hjälpa dig med en återbetalning. Hör av dig till vårt kundcenter på 0771-32 32 00, knappval 2, eller besöka oss på busstationen i Karlstad.
Kan jag flytta över mina biljetter från appen Karlstadsbuss app till appen Värmlandstrafik?
Nej, det går tyvärr inte.
Om du inte hunnit använda dina biljetter innan den 14 december då appen stängs kan vi hjälpa dig med en återbetalning. Hör av dig till vårt kundcenter på 0771-32 32 00, knappval 2, eller besöka oss på busstationen i Karlstad.
Var kan jag planera min resa nu?
I reseplaneraren i appen Värmlandstrafik finns alla linjer som ingår i Karlstads stadstrafik. Där hittar du dessutom alla andra linjer som trafikerar Karlstad. Till många hållplatser går det ju även regiontrafik!
Vill du ändå bara se stadstrafikens trafik i din reseplanerare i appen kan du bocka ur alla färdmedel förutom Tätortsbuss när du gör din sökning i reseplaneraren.
En bra sak med appen Värmlandstrafik är att du också kan se din buss på karta och hålla koll på när den närmar sig.
Var hittar jag tidtabeller för stadstrafiken i Karlstad?
Det enklaste är att ta hjälp av reseplaneraren på startsidan här på varmlandstrafik.se. I reseplanerarens flik Tidtabeller kan du skriva in din linje och sedan klicka på Sök tidtabeller. Då har du möjlighet att läsa och ladda ner din tidtabell.
Instruktion: så hittar du tidtabellerna på varmlandstrafik.se
Varför behåller vi appen Värmlandstrafik i stället för att utveckla appen Karlstadsbuss?
Appen Karlstadsbuss bygger på gammal teknik och kräver en hel del underhåll. Appen Värmlandstrafik har helt andra möjligheter och innehåller redan nu all trafikdata och fler biljettyper. Dessutom finns där fler funktioner såsom buss på karta, företagskonto, vårdbiljett och digitala skolkort.
Kommer det en ny Värmlandstrafiksapp?
Arbetet med att utveckla en ny app pågår för fullt och vi ser väldigt mycket fram emot att få presentera den. Det är dock för tidigt att säga när denna är klar.
Finns det en livefunktion i Värmlandstrafiks app, liknande den i Karlstadsbuss app?
Ja, i Värmlandstrafiks app finns funktionen "hållplatstider" där du kan söka på hållplatser och se aktuella avgångar.
Hur får jag senior- eller studentpris på mina biljetter i Värmlandstrafiks app?
När du valt den biljett du vill köpa, klicka på ålderskategorin för att se fler alternativ som student, senior eller skolungdom. Välj det som passar dig och avmarkera "vuxen" som är automatiskt ifyllt.
Kom ihåg att du som student behöver visa giltig studentlegitimation, och som pensionär ska du kunna styrka din ålder med legitimation. Mer information hittar du på sidan rabatter och kampanjer.
Hur kan jag fortsätta att endast se stadstrafiken i Karlstad?
I Värmlandstrafiks app kan du använda funktionen "välj färdmedel" i reseplaneraren, som finns mellan knappen “när” och “sök resa”. Välj "tätortsbuss" för att bara se stadstrafiken i Karlstad.
Kan jag köpa flera biljetter samtidigt i appen Värmlandstrafik?
Ja, men alla biljetter aktiveras samtidigt när du väljer att aktivera en. Därför är det bäst att köpa en biljett i taget i Värmlandstrafiks app.