Start / Folkhögskolorna i Värmland

Folkhögskolorna i Värmland

Vill du lära dig ett yrke och gå direkt ut på arbetsmarknaden? Kanske du behöver läsa in grundskolan eller gymnasiet för att söka vidare till högre studier? Eller vill du fördjupa dig i ditt intresse?

Region Värmland har skolor i Stöllet, Sunne, Hagfors, Södra Viken, Molkom, Karlstad, Filipstad, Kristinehamn, Årjäng, Säffle och Arvika. Du kan även bo på internat på alla våra folkhögskolor vilket ger en social gemenskap som gör folkhögskoletiden till en unik upplevelse.

Läs in gymnasiet

Alla folkhögskolorna erbjuder Allmän kurs som du kan läsa för att få behörighet till högskolestudier. Efter godkända studier kan du söka till högskolan från en egen kvot, utan att konkurrera med dem från exempelvis Komvux. Möjligheter finns också på några skolor till att kombinera kursen med några inriktningar, som bild och form, hantverk, spel, fotboll eller svenska som andraspråk. Undervisningen är individuellt anpassad och utgår från dina behov, förkunskaper och erfarenheter. Alla skolor erbjuder också Collegeåret, ett förberedande år innan du börjar studera på högskolenivå. Du kan komplettera enstaka behörigheter som är nödvändiga för högre studier. Du kan också fräscha upp gamla kunskaper.

Ingesunds folkhögskola

På Ingesund är det musik som står i centrum. Här kan du bland annat utvecklas som singer/songwriter, studera studioteknik eller spela i ensemble. Du kan också utbilda dig inom hantverk hos oss.

Läs mer om Ingesunds folkhögskola

Klarälvdalens folkhögskola

Klarälvdalen handlar främst om natur, friluftsliv, självhushållning, turism och arbete inom vården. Både skolan och vårt internat ligger vackert belägna i Stöllet precis vid Klarälvens strand. Men vi finns även i Hagfors, Sunne och Södra Viken.

Läs mer om Klarälvdalens folkhögskola

Kristinehamns folkhögskola

Är du intresserad av spel- och nördkultur eller ser en framtid inom spelbranschen kan du fördjupa dig inom ämnet på någon av våra spelinriktade kurser. Vi erbjuder också allmän kurs och andra förberedande kurser för dig som vill kombinera studier på anpassad nivå med praktisk träning som underlättar din vardag eller som vill gå en rutin- och trygghetsskapande kurs.

Läs mer om Kristinehamns folkhögskola

Kyrkeruds folkhögskola

Kyrkerud är konstskolan i Värmland och har en lång tradition inom konst, konsthantverk och skapande verksamhet. På Kyrkerud finns moderna ateljéer och erfarna lärare till ditt förfogande. Vi har även en filial i Säffle.

Läs mer om Kyrkeruds folkhögskola

Molkoms folkhögskola

Molkom är skolan för dig som är intresserad av film, skådespeleri, animation eller hälsa. För dig med NPF-diagnos finns kurser med estetisk eller animation som inriktning. Internat finns på skolan i Molkom, men vi har även dagstudier i Karlstad.

Läs mer om Molkoms folkhögskola

Geijerskolan

I Värmland finns även Geijerskolan i Ransäter. Skolan är inte en del av Region Värmland utan drivs av stiftelsen Geijerskolan.

Mer information på Geijerskolans webbplats

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?