Start / Klarälvdalen / Våra utbildningar

Våra utbildningar

På Klarälvdalens folkhögskola kan du läsa allmän eller särskild kurs. Allmän kurs är för dig som vill skaffa dig en grundskole- och/eller gymnasiekompetens. Särskild kurs vänder sig till dig som vill gå en yrkes- eller intresseinriktad utbildning.

Särskild kurs

Här får du en utbildning med bredd och spets som leder till jobb. Utbildningen kan även leda till fortsatta studier eller nya kunskaper inom ditt intresseområde. Under din studietid kommer du att möta teoretiska lektioner, studiebesök samt branschanpassad praktik.

Natur- och faunavård
Natur- och faunavård En praktisk utbildning för dig som vill arbeta med naturen.
Inventering och restaurering av biologisk mångfald
Inventering och restaurering av biologisk mångfald Fördjupa dig inom natur- och faunavård, både teoretiskt och praktiskt.
Självhushållning
Självhushållning Studera självhushållning vid vårt Kretsloppshus
Skoglig utbildning
Skoglig utbildning Fördjupa dig inom skogsbruk
Undersköterska
Undersköterska Läs till undersköterska hos oss.

Allmän kurs

Hos oss kan du studera allmän kurs i Hagfors, Stöllet och Sunne. Det unika med att studera på folkhögskola är att du tillsammans med din handledare gör en individuell studieplan,som vägleder dig under studietiden. Folkhögskolan lägger stor vikt vid den personliga utvecklingen och det mervärde som följer i samtal, samvaro och utbyte med andra. Dina förkunskaper avgör hur länge du behöver studera, dock minst ett år på heltid för att omfattas av vår modell.

Allmän kurs
Allmän kurs Läs klart grundskolan eller gymnasiet.
SMF
SMF Studiemotiverande folkhögskolekurs
Collegeåret
Collegeåret Ett förberedande år innan du börjar studera på högskolenivå.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?