Folkhögskolor i Värmland / Nyhetsarkiv / Välkommen att söka Kairå: Kyrkerud Artist in Residence Årjäng

Välkommen att söka Kairå: Kyrkerud Artist in Residence Årjäng

Open call. Kyrkeruds folkhögskola - konstskolan i Värmland erbjuder möjligheten för dig som är konstnär/konsthantverkare att arbeta och bo på skolan under tre månaders tid.

Kairå (Kyrkerud Artist In Resinece Årjäng) är en plats för konstnärlig fördjupning, möten och kunskapsutbyten. Nu kan du som är nyexaminerad konstnär eller konsthantverkare söka till vår residensplats i höst.

Under din vistelse/residens får du en unik möjlighet att utveckla ditt konstnärskap i en lugn och kravlös omgivning samtidigt som du får inblick i en pedagogisk verksamhet där du kan dra lärdomar inför en framtida roll som kanske lärare eller projektledare inom konstnärlig verksamhet. Du får egen ateljé och tillgång till våra rymliga lokaler och välutrustade verkstäder.

Läs mer om Kairå och hur du ansöker här.

Residens – en mötesplats för konst

Kairå drivs av Kyrkeruds folkhögskola med stöd av Årjängs kommun.

Vi förväntar oss att du delar med dig så att våra kursdeltagare och allmänheten får inblick i ditt konstnärskap. Det kan ske i form av föreläsningar, utställningar, workshops, projekt eller ateljésamtal i samarbete med kursdeltagare, pedagoger och personal, men även tillsammans med lokala konstnärer och konsthantverkare.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?