Folkhögskolor i Värmland / Nyhetsarkiv / Jens Masimov är årets Kairå-konstnär

Konstnären Jens Masimov.

Jens Masimov är årets Kairå-konstnär

Under hösten 2023 kommer konstnären Jens Masimov tillbringa tre månader på Kyrkeruds konstnärsresidens Kairå (Kyrkerud Artists in Residence Årjäng).

Jens Masimov (f. 1993, Hedemora, Dalarna) är en multidisciplinär konstnär som genom sammankopplade installationer arbetar med ritualistisk distortion. Genom att använda sig av skulpturer, möbler, ljud och performance skapar han miljöer och sociala situationer där publiken spelar en viktig roll i aktiveringen av konstverken. Just nu arbetar han kring landsbygden i allmänhet och sin koppling till Dalarna i synnerhet, där intresset kretsar kring tillhörighet, kulturhistoria och historiska objekt. Arbetet har exempelvis resulterat i skulpturala renderingar av bruksföremål så som knäckebrödstorkar, allmogemöbler och hässjor. Jens är utbildad vid The Glasgow School of Art och Konstfack och har bland annat ställt ut i Storbritannien, Armenien, Sverige och Norge.

I och med Jens Masimovs konstnärliga och personliga intresse för landsbygden och det konstnärliga skapandet i rurala områden är han mycket intresserad av att få möjlighet att arbeta och leva i Årjäng och vara en del av residenset på Kyrkerud.

Residenset pågår från den 18 september till den 17 december.

Kairå drivs av Kyrkeruds folkhögskola med stöd av Årjängs kommun.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?