Folkhögskolor i Värmland / Nyhetsarkiv / Föreläsning om Helsingforsbiennalen 2023

Foto Henric Westlund. Konstverk från Helsingforsbiennalen.

Föreläsning om Helsingforsbiennalen 2023

Välkommen på föreläsning med Henric Westlund som berättar om sitt besök på Helsingforsbiennalen förra sommaren. Han pratar även om konst och andra konstinstitutioner som visades i samband med biennalen.

Andra upplagan av Helsingforsbiennalen hade ambitionen att lyfta fram det ofta osedda, småskaliga och intrikata som presenterades av 29 konstnärer och konstnärsgrupper från Finland och övriga världen. Konstverken fanns placerade på Skanslandet längs en markerad stig, både utomhus och i historiska byggnader, krutkällare och ödelagda bostadsbyggnader, cirka tre kilometer lång.

Henric Westlund arbetar som konstnär där han intresserar sig för hur övergångar, rörelse och relationer mellan olika delar hänger ihop i tid och rum. Gränsskikt där det kan ske möten mellan oss människor och den större helhet vi är en del av. Ofta genom naturens spegel såsom möten mellan vatten och land. Mellan berg, himmel och moln.

Vid sidan av sin konstnärliga praktik jobbar även Henric Westlund som konstpedagog i bland annat skulptur och teckning på Kyrkerud.

Tid och plats

Datum: 10 april, klockan 13:00

Plats: Hawaiisalen, ingång hus 2B, Kyrkeruds folkhögskola, Årjäng

Våra föreläsningar är kostnadsfria och öppna för allmänheten. Ingen föranmälan krävs.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?