Till startsidan
Till startsidan

IT-stöd TEARS

TEARS är ett IT-stöd som används inom tandvård för särskilda grupper till intygshantering, ekonomi, förhandsbedömningar och munhälsobedömningar.

Från och med tisdag 12/9 kommer insända fakturor att returneras till privatklinikerna.

Förtydligande gällande taxa för privattandläkare

Vid fakturering i Tearsfaktura för patient med N- eller F-intyg, ska förhöjd taxa användas. Vid S-tandvård (tandvård som ett led i sjukdomsbehandling) ska allmän taxa användas.

Patientavgift måste fortsattningvis registreras i FRISK.

Privatkliniker – Fakturaportal

För att få tillgång till fakturaportalen måste vald klinikkontakt lägga till er som användare på kliniken. Detta görs i fakturaportalen via meny klinikadministration. Behöver du som behandlare finnas tillagd på flera kliniker kontaktar du tandvård särskilda grupper.

TEARS ersätter de tidigare IT-stöden T99 och BETV.

Utse klinkkontakt

Varje klinik ska ha en klinikkontakt med behörighet och ansvar att kontrollera, uppdatera eller lägga till era användaruppgifter.

Behörigheten delas ut av tandvård särskilda grupper. Vänligen kontakta oss på telefonnummer 010-831 43 71 med namn och personnummer på klinikkontakten.

Mycket viktig information

Varje faktura kommer att ges ett för systemet unikt referensnummer ” vår referens”. Detta nummer kan ni se under rubriken ”era fakturor”. ”Vår referens” är det som ni kommer se på utbetalningen och enkelt kan följa till ert ”fakturanummer/OCR”.

När Region Värmland har betalt fakturan kommer fakturans unika referensnummer att stå på utbetalningen. Detta referensnummer motsvarar er faktura.

Manualer och länkar till TEARS

Länk

tearsportal.regionvarmland.se

Manualer

Observera!

När en medarbetare slutar i er verksamhet måste ni, innan personen sätts som passiv, föra över de intyg som personen ansvarar för till en annan medarbetare. Annars fortsätter intygen fortsätta att vara kopplade till den person som slutat.

Vid funderingar ta kontakt med oss på Tandvård särskilda grupper.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Kontakta Region Värmland

För dig som är patient

Hitta på webbplatsen

Region Värmlands webbplats