Start / Klarälvdalen / Om skolan / Bo på internat

Bo på internat

Du har möjlighet att bo på internat på Klarälvdalens folkhögskola i Stöllet (Torsby kommun). Vi erbjuder internatboende inklusive måltider. Här hittar du både studiero och umgänge med kompisar.

Ska du studera på Kretsloppshuset som ligger i Sunne kommun ansvarar du själv för att skaffa boende, men vi kan hjälpa till en del. Skolan har två stugor som kan hyras (i området Södra viken Sunne). Vi har några kontakter med privata uthyrare i närområdet. På våra skolor i Hagfors och Sunne finns inget internat.

Kostnader läsåret 2023

(Med reservation för ändringar).

Helinackordering

Internatetboendet omfattar rumshyra sju dagar per vecka samt mat och fika fem dagar i veckan.

I detta ingår:

  • frukost
  • lunch
  • middag
  • förmiddags- och eftermiddagsfika

Observera att middag serveras alla dagar utom fredagar och att kost och logi inte går att dela på.

Boendekostnad (kostnaden inkluderar obligatorisk kost)

  • litet rum 4640 kronor för 4 veckor
  • stort rum 5045 kronor för 4 veckor
  • del i dubbelrum 4300 kronor för 4 veckor

I boendekostnaden ingår tillgång till tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och bredbandsuppkoppling via wifi. Sänglinne finns att hyra för 60 kronor per byte.

Inackordering distanskurs 1400 kronor per vecka.

Internatavgift för hund är 200 kronor per fyra veckor och katt 150 kronor. Hund och katt är tillåten endast i vissa boenden. I övrigt råder förbud mot husdjur.  Kontakta internatföreståndaren i god tid om du önskar ta med ditt husdjur till internatet. Rum för husdjur är i första hand för de som bor på internat heltid. Vid distansboende är det i mån av plats

Rummen

Vi erbjuder boende i 8 radhus med 4 rum i vardera hus med gemensamt kök.  Det finns även rum i korridor boende. Alla rum är möblerade med säng med madrass, skrivbord, stol, garderob, hylla och tvättfat. Du kan välja på stort eller litet enkelrum samt del i dubbelrum.


Presentation av internat

Här kan du titta på filmer på hur det ser ut på vårt internat, hur rummen ser ut och få lite mer information


Försäkringar

I din årliga serviceavgift som kursdeltagare ingår en olycksfallsförsäkring. Den gäller heltid för dig som bor på internatet. För övriga gäller den under verksamhetstid. Om du bor på internatet behöver du dessutom komplettera med en egen hemförsäkring.

Gemensamma utrymmen

Alla boenden har ett gemensamt kök och allrum. I samtliga kök eller pentryn finns porslin och köksutrustning. Toalett- och duschutrymmen är gemensamma.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?