Start / Kristinehamn / Ansökan / Kostnader och CSN

Kostnader och CSN

Själva undervisningen på folkhögskolan är avgiftsfri. Varje folkhögskola kan däremot ta ut en kostnad av kursdeltagarna för kost och logi, studieresor, olycksfallsförsäkring och studiematerial som tillhandahålls av skolan.

Undervisningen på Kristinehamns folkhögskola är kostnadsfri men varje läsår betalar du en serviceavgift på 2000-2400 kronor beroende på kurs för läromedel, kopiering, olycksfallsförsäkring, utskrifter och förtäring vid gemensamma samlingar.

Studiematerial, studiebesök och gemensamma aktiviteter är kostnader som tillkommer:

  • För Allmän kurs – Fokus Indien tillkommer en kostnad på cirka 7000 kr för studieresan till Indien för de som väljer att följa med på resan
  • För Allmän kurs – Spel och lärande tillkommer kostnader för bland annat eventuell studieresa.
  • För Fritidsledarutbildningen tillkommer kostnader på cirka 7 000 kronor per läsår för litteratur och specialveckor.
  • För Skapa Världar tas en avgift på 1500 kr per termin för grundmaterial.

Väljer du att bo på internatet tillkommer kostnader för internatboende och mat. Läs mer om boendekostnader via länken “Bo på internat.”

Studiemedel

Alla kurser som är minst tre veckor långa är studiemedelsberättigade. Hur många veckor du har rätt till studiemedel beror på vilken utbildningsnivå du väljer att studera på.

Mer information finns på CSN:s webbplats.

Skolan skickar automatiskt dina personuppgifter och uppgifter om dina studier till CSN. När du söker studiemedel använder du tjänsten ”Ansök om studiemedel” som finns på Mina sidor på CSN:s webbplats. Efter antagningen till skolan sker löpande rapporteringar till CSN.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?