Allmän kurs – Bas

Det här är kursen för dig som i en lugn och strukturerad miljö behöver ett studieförberedande år eller behöver läsa Allmän kurs lite mer individualiserat.

Utbildningsort: Ingesund, Arvika

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Längd: 1 år

Studietakt: 100 procent

Start: Augusti

Sista ansökningsdag: 15 april. Vi tar emot sena ansökningar i mån av plats.

Internat: Ja

Antagning: Intervjuer

Varför ska man gå Allmän kurs på Ingesunds folkhögskola?

Att gå Allmän kurs Bas är ett första steg till vidare studier, arbete och personlig utveckling. Det är för dig som saknar grundskole- eller gymnasieutbildning eller behöver komplettera med ett eller flera kärnämnen. Genom att läsa Allmän kurs Bas kan du få grundläggande behörighet att kunna söka vidare till universitet, högskola eller yrkeshögskola.

Många deltagare som börjar på Allmän kurs Bas har siktet inställt på att få behörighet för högre studier medan andra deltagare vill bli klara med gymnasiet.

Anpassad pedagogik

Allmän kurs Bas anpassar pedagogiken och utgår ifrån vad du har för individuella behov. Detta är viktigt för alla men särskilt om du är studieovan eller har en funktionsvariation och ska få tillgång till utbildning som du klarar av. Här finns möjlighet att studera i din egen takt efter dina förutsättningar och ambition. Du får hjälp med kartläggning av dina behov, mer stöd och stöttning med vardaglig studieplanering, enskild undervisning och samtal. Detta sker i en lugn miljö.

Påverka dina studier

Hos oss har du möjlighet att påverka dina studier och tillsammans med andra utveckla dina ämneskunskaper, din studieteknik, din analytiska och din sociala förmåga inför vidare studier och/eller yrkeslivet.

På Allmän kurs Bas kan du gå ett år och tillgodoräkna dig tiden för vanlig Allmän kurs 1-3, men du har även möjlighet att fortsätta fler år och kombinera studier på Allmän kurs 1-3 och ta del av de kurser som erbjuds där. Allt efter just dina behov.

Ämnen på Allmän kurs Bas på Ingesunds folkhögskola

 • Repetition av grundskoleämnen
 • Svenska 1
 • Matematik 1abc, 2abc
 • Naturkunskap 1a1

Allmän kurs erbjuder

 • Enskild undervisning eller små grupper
 • Mycket lärartid
 • Individuell studieplan där stor vikt läggs vid ditt deltagand
 • Kartläggning utav dina behov
 • Hjälp med studieplanering och studieteknik
 • Lugn studiemiljö
 • Individuellt schema
 • Digitala hjälpmedel och plattformar

Personalgruppen är liten och dina erfarenheter och behov är vår utgångspunkt. Du är själv med och påverkar dina studiers utformning och kursens innehåll.

Får man betyg?

När du går Allmän kurs Bas intygar vi kunskaper motsvarande grundskolan eller gymnasieskolan, men på ett annat sätt. Folkhögskolan har ett eget bedömningssystem och ger inte betyg i enskilda ämnen. Du får alltså inte läsa uppbetyg, men du som studerar på Allmän kurs kan få behörighet i enskilda ämnen samt en sammanfattande bedömning av din studieförmåga, ett studieomdöme. Folkhögskolan har en särskild antagningskvot för vidare studier på högskolenivå.

Ansök här

Kontaktinformation

Lena Örnberg
Ämneslärare
Telefon: 010-833 15 53
E-post: lena.ornberg@regionvarmland.se

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?