Start / Kristinehamn / Våra utbildningar / Världskrivande på distans

Världskrivande på distans

Gillar du att skriva och har intresse för worldbuilding, nörd- och spelkultur? Välkommen till våra deltidskurser på distans där skrivandet och världsskapandet står i fokus. Här får du lära dig mer om kreativt skrivande helt förankrat i världsskapande och spelkultur.

Skrivarkurser för dig som gillar worldbuilding

I kurserna tar vi inspiration från fiktiva världar i fantasy och sci-fi samt spelkultur. Genom ditt skrivande får du möjlighet att utforska din kreativa process. Undervisningen utgår från skapade fiktiva världar som används i spel, film, serier och böcker inom till exempel fantasy, science fiction och skräck. Kurserna hålls på svenska med samtliga inlämningar på svenska, engelskspråkigt kursmaterial kan förekomma.

Distanskurser

Kurserna är helt på distans utan schemalagda lektioner eller närträffar. Du planerar din egen arbetstid.

Olika innehåll under höst och vår

I världsskrivandet har vi två kurser, en på hösten och en på våren. Du som deltagare kan läsa båda kurserna om du önskar, utan inbördes ordning.

  • I kursen Världsskrivande distans – höst fokuserar vi mer på det narrativa skrivandet, men med världsskapande som en röd tråd genom kursen. Du kan läsa mer om höstens kurs här.
  • I kursen Världsskrivande distans – vår har vi ett mer världsskapande innehåll, men med inslag av narrativt skrivande. Du kan läsa med om vårens kurs här.


Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?