Start / Kyrkerud / Om skolan / Bibliotek

Bibliotek Kyrkerud

Biblioteket är en mötesplats för alla på skolan, med böcker, tidningar, fåtöljer, soffor och egen kaffeautomat. Här finns även ett tyst rum där du kan studera, läsa eller bara sitta i en stunds tystnad.

Människor i ett bibliotek bland bokhyllor

Biblioteket på Kyrkerud finns i Kursgården och är öppet varje dag för dig som har tillgång till skolans lokaler. Under vardagar är det bemannat av vår biblioteks- och kultursamordnare Line Blomstrand.

Bibliotekets utbud av litteratur och tidskrifter är i allmänhet inriktad på kultur och i synnerhet konst, men här finns även annan facklitteratur, dagstidningar och en stor samling skönlitteratur.

Varje år bildas ett biblioteksråd av kursdeltagare och personal så att biblioteket utformas gemensamt och på så vis ständigt kan vara i rörelse.

I biblioteket finns ett självbetjäningssystem som bygger på förtroende. Ingen bok får tas med från biblioteket utan att den noterats i lånesystemet. Böcker återlämnas i boklådan. Du kan söka i vårt bibliotekssortiment online på www.bibblan.net/kyrkerudsfhsk. Där finns också ett stort antal tidskrifter, de flesta inom konst och kultur. Dagstidningar finns i vårt nya sällskapsrum vid huvudentrén.

Line Blomstrand finns på skolan måndag till fredag 8.30-15.00.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?