Start / Kyrkerud / Våra utbildningar / Kyrkeruds akademier - våra distanskurser

Kyrkeruds akademier - våra distanskurser

Här hittar du Kyrkeruds folkhögskolas helgkurser inom keramik, måleri grund, måleri fortsättning och ull. Utbildningarna vänder sig till alla som längtar efter att hålla på med bild och form. Kurserna är på kvartsfart, 25 procents studietakt. Alla helgkurser startar upp på nytt varje höst. Välkommen att titta på vad vi har att erbjuda!

Våra akademier

Målarakademin

Kursen ger dig grundkunskaper i den tvådimensionella bildens berättande.
Du får prova på olika material och tekniker bland annat olika sorters blyerts, kol och torrpastell. Du får lära dig grunderna i akryl och oljemåleri med tillhörande medium och underlag.

Målarakademin fortsättning

Målarakademin fortsättning vänder sig till dig som har vissa grundkunskaper i teckning och måleri som till exempel från kursen målarakademin grund.

Ullakademin

Vi lär oss om olika ullsorter och om hur ullen tvättas och prepareras inför att användas i tovning eller spinning.  Undervisningen ger dig både hantverksmässiga och konstnärliga erfarenheter samt bidrar till goda förutsättningar till fortsatt utveckling i textilt hantverk.

Keramikakademin

Keramikakademin får du chans att prova en mängd tekniker och material. Det som intresserar dig kan du sen fördjupa dig i. Vi utgår från vår rika keramiska historia. Du får prova på både nya samt vrida och vända på redan kända tillvägagångssätt. Vi utmanar vårt formspråk och tillsammans undersöker vi lerans möjligheter från det brukbara till det skulpturala. 

Observera att all information om vårt nya upplägg och nya priser finns på sidan Praktisk information och kurskostnader.

Kontakt

Kyrkeruds folkhögskola
+4610-833 13 40
kyrkerud@regionvarmland.se

Kurstyp: Helgkurser
Studietakt: 25 procent
Längd: En termin, fyra helger under hösten 2021
Start: Augusti
Studieort: Årjäng
Ansökan: Senast 15 april
Ansökan öppnar 9 mars

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Till toppen