Till startsidan
Hem /Varför schyst? /Lär av varandra

Lär av varandra

Ett litet steg framåt är bättre än att stå stilla, eller hur? Se hur olika typer av verksamheter arbetar för att nå nya talanger, inkludera nya perspektiv och öka trivseln.

Prisbelönade konsultföretaget Elvenite

Elvenite utsågs till Sveriges bästa arbetsplats 2023. Hur ser deras strategi ut för att skapa en attraktiv arbetsplats, och hur tänker de kring rekrytering och trivsel? Här får du ta del av faktorerna som banat väg för deras framgång.

Strategin hos Volvo Construction Equipment

Industrin är av tradition en mycket mansdominerad bransch. På Volvo i Arvika arbetar ledningen strukturerat med att skapa en mer jämställd och inkluderande arbetsplats där olikheter uppmuntras och accepteras. Se hur!

Nya tag hos hemtjänsten i Karlstad kommun

Samtidigt som hemtjänsten grupperade om till mindre enheter och omvårdsteam infördes tillitsbaserad styrning. Det gav personalen mer handlingsutrymme för att kunna ”arbeta utanför boxen och innanför ramarna”. Resultatet? Det får du veta här.

Så jobbar Sogeti för en jämställd IT-bransch

Sogeti är ett av Sveriges största konsultföretag inom IT & Engineering och jobbar aktivt med få in fler kvinnor i branschen. Ett av deras initiativ är #addher. Hur gör de, och varför anser de att det är viktigt med inkludering och mångfald?

Den vinnande vägen för Eco3

Hur kan ett litet företag med begränsade resurser jobba med arbetsmiljön? Precis som stora! Eco3 satsar på certifieringar och internutbildningar för att hålla hög kvalitet och göra både kunder och medarbetare nöjda. Här är lagkänslan viktig för då blir allt både roligare och effektivare.

Därför satsar Billerud på mångfald och inkludering

Som en av Värmlands största arbetsgivare har Billerud möjligheten att göra stor skillnad för många människor, både nu och på sikt. Här får du veta varför inkludering är en prioritet på arbetsplatsen och syftet med IGE – Introduce a Girl to Engineering – som vänder sig till ungdomar mellan 13–19 år