Till startsidan
Hem /Varför schyst?

Vad vinner du på att vara schyst?

Jämställdhet, inkludering och mångfald. Begrepp som ofta upplevs som stora och utmanande, när de egentligen borde vara självklarheter och möjligheter. Alla mår bra på jobbet, du ökar lönsamheten och du följer lagen. Var med och bidra du också!

Fyra personer runt ett mötesbord.
Inspiration

Lär av varandra

Ett litet steg framåt är bättre än att stå stilla, eller hur? Se hur erfarna, nystartade och framgångsrika företag utifrån deras förutsättningar jobbar för att nå nya talanger, inkludera nya perspektiv i verksamheten och öka trivseln på jobbet.

Kolla hur andra gjort
Medveten kommunikation
Medveten kommunikationOrd och bilder spelar roll. Genom att välja rätt formuleringar och motiv kan fler känna sig inkluderade och sedda.
Tänk på normerna
Tänk på normernaDet finns oskrivna regler och ideal kring hur människor förväntas vara och se ut. Vilka konsekvenser får det?
Möjliggör mångfald
Möjliggör mångfaldMångfald är att inkludera, välkomna och dra nytta av många olika perspektiv och kunskaper.
Vikten av inkludering
Vikten av inkluderingRespekterar vi alla erfarenheter och behov för att alla ska känna sig inkluderade och uppskattade?
Jämställdhetsarbete
JämställdhetsarbeteEn jämställd arbetsplats är inte bara en attraktiv arbetsplats. En schyst arbetsmiljö ökar även lönsamheten.
Vad säger lagen?
Vad säger lagen?Både arbetsgivare och anställda har skyldigheter och rättigheter enligt Sveriges och EU:s lagar och föreskrifter.
Ung man och kvinna i lagermiljö.
Fakta

Relevant statistik

Statistik hjälper dig med underlag till diskussioner, beslut och genomförande av ett jämställt och inkluderande arbete.

Få koll på läget

Schyst-metoden

Fem steg som leder till stor förändring. Schyst-metoden är upplagd för att alla ska kunna vara med och göra världen schystare.