Till startsidan

Folkhälsoveckan 4–8 april 2022

Arbetar du med folkhälsa och vill ha mer kunskap och inspiration? Vet du inte så mycket om folkhälsa men vill ha grundläggande kunskap? I båda fallen kan aktiviteterna under folkhälsoveckan vara något för dig.

Man med två barn cyklar på traktorväg

Ett aktivt liv kan bidra till god hälsa. Men folkhälsa handlar om mycket mer än mat och motion. Under folkhälsoveckan får du veta mer.

En god folkhälsa innebär att hälsan är så god och så jämlikt fördelad som möjligt bland olika grupper i samhället. Vad innebär det och hur kan vi i Värmland arbeta för en god och jämlik hälsa hos befolkningen i vårt län? Det pratar vi mycket om under folkhälsoveckans olika aktiviteter.

Vill du redan nu läsa mer om folkhälsa och Region Värmlands folkhälsostrategiska plan finns länkar längre ner på denna sida.

Aktiviteter

Digitala frukostseminarier 4–8 april

Varje morgon under 4–8 april erbjuder vi digitala frukostseminarier. Under seminarierna får du information om folkhälsa och om Region Värmlands folkhälsostrategiska plan. Du får också veta mer om några av de folkhälsoarbeten som sker i Värmland just nu och förslag på hur vi tillsammans kan arbeta vidare för god och jämlik hälsa i Värmland.

Här kan du läsa mer om frukostseminarierna.

Prisutdelning Folkhälsopriset onsdag 6 april

För första gången delar Region Värmland ut ett folkhälsopris. En organisation som gjort en särskild insats för att förbättra folkhälsan i Värmland premieras med 100 000 kronor. Prisutdelningen sker i samband med regionfullmäktiges möte onsdag 6 april klockan 11:30.

Här kan du läsa mer om Folkhälsopriset.

Mer information om regionfullmäktige finns här.

Konferens om Överenskommelsen Värmland torsdag 7 april

Torsdag 7 april bjuder Överenskommelsen Värmland in till en heldagskonferens. Överenskommelsen är en samverkan mellan Region Värmland och regionala idéburna organisationer. Målgruppen är politiker och idéburna organisationer. Dagen innehåller spännande föreläsningar och dialoger om forskning och samverkan med idéburen sektor. Detaljerad agenda och inbjudan går direkt till de inbjudna.

Här kan du läsa om samverkan med idéburna organisationer.

Här finns mer information om konferensen för idéburna organisationer.

Folkhälsoveckan på Instagram

Flera personer som jobbar med folkhälsa i Region Värmland kan du möta på Instagram under folkhälsoveckan. Varje dag under tiden 4–8 april publicerar de inlägg om folkhälsa och folkhälsoarbete.

Det kan naturligtvis bli rapporter från veckans frukostseminarier, utdelning av folkhälsopriset och konferensen för idéburna organisationer. Men det blir även mycket annat som kan vara intressant, kunskapshöjande och inspirerande.

Om du inte redan har Instagramappen i din mobiltelefon kan du ladda ner den där appar finns eller hitta Instagram på webben.

Länkar till mer information om folkhälsa

regionvarmland.se

Folkhälsa (regionvarmland.se)

Folkhälsostrategisk plan (regionvarmland.se)

Folkhälsa i siffror (regionvarmland.se)

Samverkan i folkhälsofrågor (regionvarmland.se)

folkhalsomyndigheten.se

Vad är folkhälsa, jämlik hälsa och folkhälsoarbete? (folkhalsomyndigheten.se)

Hälsans bestämningsfaktorer (folkhalsomyndigheten.se)

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Kontakta Region Värmland

För dig som är patient

Hitta på webbplatsen

Region Värmlands webbplats

Till toppen