Till startsidan
Start /Res med oss /Fler resesätt /Sommarlinje till Glaskogen

Sommarlinje till Glaskogen

Destinationslinje Glaskogen

Linje 130 tar dig till Värmlands största naturreservat Glaskogen mellan 26 juni och 13 augusti 2023. Du kan åka med busslinjen både från Karlstad och från Arvika. 

Linjen hade sin premiär sommaren 2022 och kommer återigen finnas tillgänglig under sommaren 2023. Linjen är till för dig som är en naturälskande vandrare, utflytkssugen värmlänning eller besökare som vill uppleva fantastisk natur.

Denna satsning är möjlig tack vare ett samarbete mellan Värmlandstrafik, Nobina Sverige AB och Stiftelsen Glaskogen.

Glaskogskort ingår i biljetten

När du köper en bussbiljett till Glaskogen bjuder Stiftelsen Glaskogen på 50 kronors värdecheck till Café Carl och ett tredagars Glaskogskort. Glaskortet ger fri tillgång till att vandra, paddla, cykla och/eller fiska i naturreservatet samt nyttja ved och eldplatser, vindskydd, övernattningsstugor, soptunnor och toaletter som finns i naturreservatet.

För att få kortet och värdechecken visar du upp din bussbiljett på Infocenter i Lenungshammar. Har du biljetten i mobilen visar du upp biljetten i mobilappen. Har du köpt biljetten med resekort eller bankkort kan du be föraren om en pappersbiljett.

Läs mer om Glaskogen och öppettider för Infocenter här.

Om trafiken

  • Linje 130 kommer att köras måndag, torsdag, lördag och söndag med två turer i vardera riktningen per dag mellan 26 juni och 13 augusti.
  • Linjen trafikerar sträckan Karlstad – Grums – Värmskogs kyrka – Glaskogen – Jössefors – Arvika.
  • Linjen är en del av Värmlandstrafiks sommartidtabell. Du reser med Värmlandstrafiks ordinarie biljetter och du behöver inte förboka din plats.

Tidtabell linje 130

Här hittar du tidtabellen för linje 130 (pdf) Pdf, 52 kB..

Stanna i Värmskog för matupplevelser

På vägen mellan Karlstad och Glaskogen finns flera trevliga stopp. Till exempel kan vi rekommendera att hoppa av bussen i Värmskog för mat-och kulturupplevelser. Under sommaren är Värmskogs Café, Liljenäs hembygdsgård vid Värmelns strand, en turistmagnet kända för sina räkmackor.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?