Nyheter Region Värmland

Värmländsk världspremiär på Göteborgs filmfestival

"Allt vi äger" är värmländska Emily Norlings debutdokumentär där hon följer två hemlösa missbrukare som färdas mellan Stockholms tunnelbanestationer, avgiftningskliniker och offentliga toaletter. Filmen har producerats i samarbete med Region Värmland och premiärvisas den 26 januari på Göteborgs filmfestival.

Nu är vi Region Värmland

Den 1 januari 2019 bildades den nya organisationen Region Värmland. Här är information om vissa förändringar till följd av regionbildningen.

Träffa våra medarbetare på Instagram

Vid årsskiftet bildas Region Värmland. För att visa upp vad vi gör gör fyller vi vårt Instagramkonto med medarbetare från hela organisationen.

Folktandvården polisanmäler sabotage och skadegörelse

Medarbetare vid Folktandvården Grums har fått däck sönderskuret, billacken repad, tanklocket uppbrutet och lappar på vindrutan. Under hösten gjorde därför Folktandvården Värmland en polisanmälan om skadegörelse och sabotage.

Förstärkt vårdgaranti från 2019

Från och med den 1 januari 2019 gäller en förstärkt vårdgaranti inom primärvården i Sverige. Patienten garanteras en bedömning av legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal inom 3 kalenderdagar.

Film från flyktingläger vann

Den värmländska kortfilmstävlingen Cine15 har tagit sig genom taggtråd och in i ett flyktingläger på den grekiska ön Lesbos. Och en historia om längtan efter frihet har nått ut. Vinnaren bakom bidraget heter Ahmad Ebrahimi.

Nu lanseras tre nya webbplatser

I samband med bildandet av Region Värmland lanseras tre nya externa webbplatser. Från och med onsdagen den 19 december kan du besöka regionvarmland.se.

Äldre ska inspireras av unga

Vad är swish? Hur fungerar mobilt bank ID och är det verkligen gratis att Skypa? Det och mycket mer får äldre lära sig av ungdomar i en ny satsning. Syftet är att minska det digitala utanförskapet.

Region Värmland flaggskepp i nationell jämställdhetssatsning

Region Värmland är en av sex regioner som valts ut att delta i satsningen på Modellregioner för att utveckla sitt jämställdhetsarbete.

148 miljoner till utveckling av digitala hälsotjänster

Nu är det klart att den värmländska satsningen DigitalWell Arena står som vinnare i Vinnovas Vinnväxt-tävling. Det innebär en tioårig finansiering för att bygga en miljö där framtidens digitala hälsotjänster ska utvecklas.

Värmländsk filmtävling vill nå ut

Nu går startskottet för kortfilmstävlingen Cine15 som utspelar sig på Instagram. Det är en tävling utan geografiska gränser som utmanar fler att uttrycka sig genom film och dessutom inför en internationell publik.

Ny omgång stödgrupper för barn och unga i sorg

Om någon i familjen dör blir livet inte sig likt igen. Barn kan behöva hjälp i sitt sorgearbete och ett sätt är att få träffa andra som varit med om samma sak och som vet vad det handlar om.

Ny mobilapp startar samtal om mansrollen

Den 6 oktober presenterades nästa steg av Region Värmlands jämställdhetssatsning En riktig man – en mobilapp som hjälper killar och män öppna upp och prata med varandra om manlighet.

Värmlandssamverkan har enats om att styra Region Värmland

Efter förhandlingar har Värmlandssamverkan enats om att bilda blivande Region Värmlands politiska ledning. – Vi ser fram emot att få ta ett samlat grepp om Värmlands utveckling, säger Fredrik Larsson (M).

Hans-Olof Boström är årets Värmlandsförfattare

Årets Värmlandsförfattare 2018 blir Hans-Olof Boström. Det tillkännagavs i dag i Värmlandsmontern på Bokmässan i Göteborg. Region Värmlands litteraturstipendier går till Olle Holmlöv och till Lena Carlsson.

Kvartett ska forska om väntetidens betydelse för bukspottkörtelcancer

Forskaranslag beviljat för att samköra data för att se om överlevnadstiden hänger samman med väntetiden på operation.

Oklart läge efter landstingsvalet

Det preliminära resultatet i landstingsvalet visar att inget av blocken når upp till de 41 mandat som krävs för majoritet i landstingsfullmäktige. Miljöpartiet som tillhört Värmlandssamverkan åker ur fullmäktige.

1 000 deltagare på Ortopediveckan i Karlstad

”Ortopedi i framtiden” är temat för Ortopediveckan som invigdes på Karlstad CCC under tisdagen. Runt 1 000 läkare, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, sjuksköterskor och vårdadministratörer samlas på kongressen.

Annorlunda val i höst – läs mer på valwebben

Söndag den 9 september är det dags för val, ett val som påverkas av bildandet av den nya organisationen Region Värmland. På liv.se finns en valwebb för dig som vill veta mer.

Det ska bli enklare att nå hälso- och sjukvården

Landstinget vill göra det enklare för patienterna att komma i kontakt med hälso- och sjukvården. – Vi har flera processer i gång med syftet att förbättra tillgängligheten via telefon och digitala verktyg, säger hälso- och sjukvårdschef Tobias Kjellberg.

Tillbaka till Regionvarmland