Till startsidan
Region Värmland / Nyhetsarkiv / Fint stipendium till Pendar Khalili

Fint stipendium till Pendar Khalili

Pendar Khalili, ST-läkare på ortopeden på Centralsjukhuset i Karlstad och doktorand vid Uppsala universitet, har tagit emot ett stipendium från Svensk Ortopedisk Förening (SOF).

Ortopediveckan anordnas årligen av Svensk Ortopedisk Förening (SOF). I år hölls den i Göteborg och Pendar Khalili erhöll det stipendium som varje år delas ut till "yngre ortoped med vidimerat forskningsintresse" för sin forskning om fraktur-relaterade infektioner.

– Roligt att vår forskning uppmärksammas! Fraktur-relaterade infektioner är en besvärlig postoperativ komplikation som vi behöver förstå bättre för att ge så bra vård som möjligt till de patienter som tyvärr råkar ut för det. Forskningen har möjliggjorts tack vare anslag från Centrum för klinisk forskning på Region Värmland, samt tack vare god handledning från mina handledare i Uppsala, docent Olof Wolf och professor Nils Hailer, och mina lokala handledare Staffan Tevell och Per Fischer, säger Pendar Khalili.

Pendar Kahlili

Foto från Ortopediveckan 2023 när Pendar Khalili tog emot stipendiet för årets yngre ortoped med vidimerat forskningsintresse.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?