Till startsidan
Region Värmland / Nyhetsarkiv / En stark primärvård är en förutsättning för en god och nära vård

En stark primärvård är en förutsättning för en god och nära vård

Socialstyrelsen presenterade på fredagen en rapport som visar på stor brist på läkare inom primärvården. Rapporten pekar också på ett nationellt riktvärde för fast läkarkontakt.

– Det är bra att man tittat på ett begränsat uppdrag för läkare i primärvården. Arbetsmiljöfrågorna ligger högt på vår agenda. Det här är en viktig fråga för oss och vi har ett arbete igång, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Lena Gjevert.

– Att vi har en stark primärvård som basen i hälso- och sjukvården är en förutsättning för omställningen mot en nära vård, säger regiondirektör Peter Bäckstrand.

Arbetet med att skapa förutsättningar för en omställning mot en god och nära vård pågår. Där är arbetsmiljö och övrig bemanning viktiga delar för att motivera läkare att arbeta inom primärvården.

Region Värmland kommer att sätta upp ett mål på antal listade per specialist i allmänmedicin.

– Var det exakta målet kommer landa är inte helt klart i nuläget, men vi är överens om att det är ett måste för att vi ska kunna erbjuda värmlänningarna en god vård och säkerställa en bra arbetsmiljö för våra läkare, säger Madelene Johanzon, chef för område öppenvård.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?