Start / Kyrkerud / Våra utbildningar

Sportlovsmåleri

Är du intresserad av att utrycka dig konstnärligt? Nu har du chansen att under sportlovsveckan prova på oljemåleri på Kyrkeruds folkhögskola. Kursen är helt kostnadsfri och vänder sig till dig i gymnasieåldern, 16-20 år.

Kvinna målar på en målarduk.

Studieort: Kursen är förlagd på Kyrkeruds folkhögskola i Årjäng.

Datum och tider: Utbildningen startar 27 februari. Kurser startar 8.30 kursens första dag och slutar 12.00 på fredag eftermiddag.

Kostnad: Kursen är kostnadsfri, allt material ingår.

Resa och boende: Skolan erbjuder reskort med Värmlandstrafik. Ett begränsat antal rum finns att tillgå kostnadsfritt. För frågor om boende kontakta jonas.lindstrom@regionvarmland.se.

Kost: All kost ingår

Kurstyp: Kortkurs

Studietakt: 100 procent

Längd: Fem dagar

Språk: Svenska

Ansökan: Ansökan öppnar fredag 3 februari. Mer om ansökan.

Kursen är ett samarbete mellan Kyrkeruds folkhögskola och studieförbundet Ibn Rushd.

Under veckan kommer du få vägledning av två erfarna konstnärer och vi kommer att ta det från början, med fokus på teknik och seendet.

Hur uppfattar vi verkligheten egentligen?

Ofta tror vi att vi ser den, men våra idéer om hur det ser ut grusar ofta vägen till att verkligen se färgerna, formerna och även ljuset och mörkrets som har betydelse för ditt verk. Vi bygger högtidliga eller mer crazy stilleben och arbetar med ljussättning.

Vi snackar penslar, underlag, lite underhållande konsthistoria (på vilket sätt kunde ett stilleben på 1600-talet, i smyg, peka finger åt uppdragsgivaren?) samt ger dig massor av tips utifrån våra egna erfarenheter. Det här tror vi kommer att bli en himla kul vecka!

Varmt välkomna hälsar Marie Levin och Laber Halimi!

 

  •  

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?