Start / Molkom / Om skolan / Konferens och lokaler

Konferens och lokaler

Molkoms folkhögskola har ett flertal lokaler tillgängliga.

Bland annat kan du hyra teater-och filmlokalen Studio Molkom. Lokalen rymmer 150 personer och går att förändra så att den lämpar sig för såväl inspelningar som framträdanden. Om du är intresserad av att hyra lokal – hör av dig till oss för tidsbokning.

Du kan läsa mer om våra lokaler nedan.

Lokaler

Ett flertal lokaler finns tillgängliga. Ta kontakt med skolan för att boka på molkom@regionvarmland.se.

Studio Molkom

I maj 2012 invigdes vår teater-och filmlokal, Studio Molkom. Lokalen rymmer 150 personer och går att förändra så att den lämpar sig för såväl inspelningar som framträdanden och möten.

Biograf

Vi har en nybyggd biograf med plats för 64 deltagare i sluttande plan.

Samlingssal

Vår samlingssal är i markplan och har plats för cirka 40 personer sittande vid bord. Vid så kallad biosittning ryms ungefär 100 personer. Samlingssalen är helt konferensutrustad (inkl. hörselslinga).

Kursgård

Kursgården är på våning två (OBS! Hiss saknas) och rymmer upp till 18 personer. I direkt anslutning till konferenslokalen finns två mindre grupprum. Lokalen är konferensutrustad.

Mindre möteslokaler

Ett par mindre möteslokaler finns också att tillgå. Lokalerna rymmer cirka 5-10 personer.

Lektionssalar

Utanför kurstid finns, förutom nämnda lokaler, ett antal lektionssalar av olika storlek.

Konferens

Priset för dagkonferens är 250 kronor/person exklusive moms. Priset inkluderar lunch, för- och eftermiddagskaffe och vatten och frukt.

För att få reda på pris för uthyrning av Studio Molkom, ta kontakt med Rune Sörgård.

Om studio Molkom

Studio Molkom är ett film- och teaterhus på Molkoms Folkhögskola. Studion inrymmer en studio för filminspelning, en så kallad black box, och möjlighet till teaterscen. Främst är studion till för skolans studerande, men den går också att hyra.

Sedan maj 2012 står Studio Molkom, en studio med högteknologisk black box, klar på Molkoms folkhögskola. Film- och teaterhuset erbjuder de studerande på film- och skådespelarlinjerna en utbildningsmiljö som är anpassad efter branschens krav på teknisk kapacitet. Förhoppningen är att också kunna vara en resurs för värmländsk teater och film.

Studio Molkom är en multifunktionell svartmålad lokal med kontrollrum, catwalk runt om, trossar för lampor och dekorelement, travers för att kunna ta in och ut rekvisita och styrka i stommen som krävs för att bygga både hög och tung scenografi.

Lokalen är anpassad för att jobba i. Utöver travers, finns verkstad, kulissförråd och lastkaj i direkt anslutning. Vi har bra logistik för en arbetande studiomiljö både för teater och filminspelningar. Huset inrymmer också redigeringsrum och en biograf och när en produktion testas i redigeringen kan du direkt se resultatet på bioduken.

Molkoms folkhögskola har investerat i Studio Molkom eftersom vi vill göra skolan bättre och strävar efter att bli den ledande folkhögskolan inom media. Målsättningen är ett hus där film och skådespeleri kan verka tillsammans. Studio Molkom kan användas till allt från teateruppsättningar till filminspelningar och konferenser. Vi välkomnar externa produktioner och samarbeten.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?